covid hmerida (1)

Στα πλαίσια της Ενημερωτικής Καμπάνιας του Δήμου Πύλης για την αντιμετώπιση της COVID-19 πανδημίας στην περιοχή μας και με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Υγείας κας Χαράς Καλιώρα, χθες Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 6.00μμ,  διεξήχθη Διαδικτυακή ΕνημερωτικήΔράση, με θέμα «COVID-19 στην κοινότητα – Αντιμετωπίζουμε την πανδημία μαζί».

Η όλη εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την 5η Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, με τον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων & το Κέντρο Υγείας Πύλης.

Η συγκεκριμένη ημερίδα, είχε ως στόχο, να γνωρίσει το ευρύ κοινό τις συνήθεις εκδηλώσεις, επιπλοκές και μακροχρόνιες επιπτώσεις στην κατάσταση υγείας του ατόμου, που προσβλήθηκε από τη νόσο.

Οι ομιλητές με τρόπο απλό και κατανοητό, επισήμαναν τη σημασία της συνδυασμένης εφαρμογής μέτρων προστασίας, δηλαδή τα ατομικά μέτρα προστασίας και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Εμβόλια τα οποία θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, βγάζοντάς μας από μια δυσάρεστη,  δύσκολη & περίπλοκη κατάσταση.

Παράλληλα στόχευσαν στην ευαισθητοποίηση του κόσμου αναφορικά με την ενημέρωσή του συνολικά περί covid19, καθώς αυτή θα πρέπει να γίνεται από ανθρώπους της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας, υπεύθυνα & ολοκληρωμένα.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν:

  • Η κα Κυριακή Πογδάτογλου, πνευμονολόγος – εντατικολόγος, Διευθύντρια Τ.Ε.Π. ΓΝ Τρικάλων, η οποία ανέλυσε το θέμα: «Τι είναι ο covid19, εκδηλώσεις & επιπλοκές της νόσου».
  • Η κα Χαρά Καλιώρα, Γενικός Οικογενειακός Ιατρός Κ.Υ. Πύλης, με θέμα της ομιλίας της: «Περιορισμός της διασποράς της νόσου  covid19 στην κοινότητα, τι μπορούμε να κάνουμε».
  • Η κα Βέσελα Γιακίμοβα-Πολύζου, Γενικός Οικογενειακός Ιατρός Κ.Υ. Πύλης, με θέμα: «Ανάρρωση από covid19-χρήσιμες συμβουλές».

Παρακάτω παραθέτουμε τον σύνδεσμο της Εταιρείας Γενικής/ Οικογενειακής Ιατρικής Ελλάδος «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», που παραπέμπει στον οδηγό με «Πρακτικές συμβουλές για ασθενείς κατά την ανάρρωση από covid19»
https://hippocrates.academy/assets/pdf/Post-Covid-Hippocrates.pdf.

Η Εταιρεία Γενικής/ Οικογενειακής Ιατρικής Ελλάδος ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ανέπτυξε τον Οδηγό Πρακτικών Συμβουλών με σκοπό την υποστήριξη της ανάρρωσης και την ενδυνάμωση, ατόμων που έχουν νοσήσει από COVID-19.

Ο Οδηγός μπορεί να προσφέρει πληροφορίες και στους επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για να ενισχύσει το λειτούργημα τους στην ολοκληρωμένη φροντίδα του ατόμου και της οικογένειας στην κοινότητα. Οι πληροφορίες που παρέχει ο Οδηγός είναι βασισμένες σε σύγχρονες συστάσεις αναγνωρισμένων διεθνών και Ελληνικών επιστημονικών φορέων.

*Ολόκληρη την χθεσινή Ημερίδα, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο…

covid hmerida (2)

covid hmerida (3)

pagdatoglou

covid hmerida (4)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Κατανυκτική απόδοση των ύμνων της Μ. Εβδομάδας σε εκδήλωση στα Τρίκαλα

Τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας έψαλαν ιεροψάλτες στα Τρίκαλα το βράδυ της Παρασκευής 26…