2024-04-08 122744
Την Παρασκεύη 5/4/2024 ο Πρόεδρος των Ιεροψαλτών Τρικάλων Αθανάσιος Γ. Δημητρίου παραβρέθηκε στο Μουζάκι κατόπιν προσκλήσεως του Καλλιτεχνικού Διευθυντού και Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών κ. Νίκου Ευθυμιάδη για να παρακολουθήσει την 16η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών που πραγματοποιήηκε στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Mouzaki Palace Hotel».
Είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει υπέροχες σχολικές χορωδίες αλλά αυτή που του προκάλεσε εντύπωση και κλήθηκε από τον καλλιτεχνικό Διευθυντή να κάνει την βράβευση ήταν η χορωδία του Ημερησίου Γυμνασίου Λυγουριού, όπου οι μαθητές ερμήνευσαν παραδοσιακά τραγούδια χρησιμοποιώντας την φωνή τους και το σώμα τους (Body Percussion). Τα κρουστά σώματος χρησιμοποιούνται εκτενώς στη μουσική εκπαίδευση, λόγω της προσβασιμότητάς τους – το ανθρώπινο σώμα είναι το αρχικό μουσικό όργανο και το μόνο όργανο που διαθέτει κάθε μαθητής.
2024-04-08 122357
Η χρήση του σώματος με αυτόν τον τρόπο δίνει στους μαθητές μια άμεση εμπειρία μουσικών στοιχείων, όπως ο ρυθμός και το μέτρο, τα οποία βοηθάνε τον μαθητή να εξωτερικεύσει τις ρυθμικές δεξιότητες. Ο ρυθμός, απαραίτητο στοιχείο στη μουσική δημιουργία, προκαλεί την αίσθηση της περιοδικότητας με τη σταθερή και ισόχρονη επανάληψη των τονισμών και της οργάνωσης των ήχων μέσα στον χρόνο.
Παράλληλα εμπεριέχει, όπως το δηλώνει και η ίδια η λέξη προερχόμενη από το ρήμα «ρέω», το βασικό χαρακτηριστικό της κίνησης που είναι η ροή.
Για το Δ.Σ.
Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…