Στιγμιότυπο οθόνης 2023-10-24 193547

Το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας επισκέφθηκε σήμερα η Βουλευτής Τρικάλων, Κατερίνα Παπακώστα, για να συναντηθεί με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Γ. Πουρναρά.

Η Βουλευτής εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον Αρχηγό για την συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος στην διαχείριση των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν τη Θεσσαλία τον προηγούμενο μήνα, αναφέροντας μάλιστα πως «η συνεισφορά όλων των Δυνάμεων ήταν καθοριστικής σημασίας για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν, κυρίως δε, για την προστασία της ασφάλειας και της ζωής των πληγέντων συμπολιτών μας». 

Στο πλαίσιο της συζήτησής τους, η κ. Παπακώστα τόνισε πως η αντιμετώπιση της πρόσφατης κρίσης, κατέδειξε τις ανάγκες που υπάρχουν σε επίπεδο τοπικών δυνάμεων και υπηρεσιών, κυρίως ό,τι αφορά τον στόλο και τον ηλεκτροτεχνικό εξοπλισμό, αναφέροντας πως «σε μία περιοχή με γεωφυσικές ιδιατερότητες, όπως ο νομός Τρικάλων, είναι σημαντικό να επαναπροσδιορίσουμε  τις minimum απαιτήσεις για την διευκόλυνση του έργου των Δυνάμεων».

Στη συνέχεια, η Βουλευτής αιτήθηκε την ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων με επιχειρησιακά και οχήματα μεταφοράς των πυροσβεστών,  αξιοποιώντας τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ και του εθνικού προγράμματος Πολιτικής Προστασίας «ΑΙΓΙΣ», το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από στοχευμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση των υποδομών και του τεχνικού εξοπλισμού.

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, δεσμεύτηκε πως θα λάβει σοβαρά υπ’ όψιν το αίτημα της Βουλευτού, καθώς, αναγνώρισε πως οι ανάγκες κατά την διαχείριση των κρίσεων ήταν προφανείς, τονίζοντας πως η αξιοποίηση κάθε δυνατότητας υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος, αποτελεί και προσωπική του προτεραιότητα και επιδίωξη.

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…