Gomfoi (1)

Δύο μέρες έχουν απομείνει ακόμη έως το τελικό σινιάλο για την έναρξη του 1ου ημιορεινού ημιμαραθωνίου στους Γόμφους «Γόμφοι Trail», με την κωδική ονομασία «Στα χνάρια των προγόνων μας», την ερχόμενη Κυριακή 2 Οκτωβρίου το πρωί στις  9:οο.

Η σηματοδότηση και των τριών διαδρομών 22χλμ, 7χλμ και 1χλμ, έχει ολοκληρωθεί στο ακέραιο, ενώ οι τελευταίες πινελιές πέφτουν σήμερα και αύριο Παρασκευή από τα συνεργεία του Δ. Πύλης, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Χρ. Ζιάκα να δηλώνει αρκετά ικανοποιημένος με την πολύ καλή δουλειά  που γίνεται με τον καθαρισμό των δρόμων και μονοπατιών, ώστε να εξαλειφθεί κάθε περιττό σώμα, που θα μπορούσε να δυσχεράνει τη διέλευση των αθλητών.

Οι αθλητές των δύο διαδρομών στα 22 & 7χλμ, θα έχουν την ευκαιρία αγωνιζόμενοι να  θαυμάσουν ένα φθινοπωρινό τοπίο γεμάτο αντιθέσεις, μέσα από αλέες που σχηματίζουν με απερίγραπτη τέχνη οι θάμνοι της περιοχής, δίπλα σε αρχαία μνημεία, απέραντη θέα στον θεσσαλικό κάμπο, & το χρυσοκίτρινο του φθινοπώρου να εναλλάσσεται με το σκυθρωπό πράσινο του κουρασμένου Καλοκαιριού, μέσα σε μια μοναδική αρμονία, βουνού και κάμπου.

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας ανέφερε πως «Ο ημιορεινός Ημιμαραθωνιος στους Γόμφους, είναι ένα αθλητικό γεγονός, που μαζί με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου στην Πηγή, έρχονται να συμβάλλουν, στην ενδυνάμωση του αθλητικού καλενταρίου του Δ. Πύλης, στην τουριστική προβολή και ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς που είναι διάσπαρτη στο Δήμος μας, αλλά & στην ενεργοποίηση των πολιτών και κυρίως των νέων μας, για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις. Μπράβο στους διοργανωτές και εύχομαι «Καλή  επιτυχία» και το δύσκολο αυτό εγχείρημα να γίνει θεσμός!»

Από την πλευρά  του ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκης δήλωσε πως «Η ΠΕ Τρικάλων,  έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στην στήριξη των πρωτοβουλιών Συλλόγων, που αναδεικνύουν την περιοχή μας και προάγουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας – Π.Ε. Τρικάλων τελεί και ο 1ος ημιορεινός ημιμαραθώνιος Γόμφοι trail «Στα μονοπάτια των προγόνων μας», που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Γόμφων και τον Δ. Πύλης.

Μία εκδήλωση που συνδυάζει ένα πρωτότυπο αθλητικό γεγονός με την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της περιοχή μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης έχει τονίσει πολλές φορές «πως η στήριξη τέτοιων εκδηλώσεων αποτελεί προτεραιότητα τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και το αποδεικνύουν στην πράξη. Ενισχύοντας με κάθε μέσο τις προσπάθειες φορέων και Συλλόγων, αλλά και αναβαθμίζοντας συνεχώς τις υποδομές του τόπου μας».

Να θυμίσουμε πως…Οι διαδρομές της διοργάνωσης έχουν ως εξής:

α) Διαδρομή «Αρχαίοι Γόμφοι» απόστασης 22χιλ. και +400μ. υψομετρικής διαφοράς.

β) Διαδρομή «Φίλιππος Β’» απόστασης 7χιλ. & +100μ υψομετρικής διαφοράς.

γ) Διαδρομή 1000μ «Κάρπιος Διόνυσος» για τους μικρούς μας φίλους και αθλητές.

Οι διαδρομές έχουν αφετηρία την κεντρική πλατεία των Γόμφων  και κινούνται  στους πρόποδες του όρους σε μονοπάτια ,δασικούς και αγροτικούς  δρόμους ήπιας κλίσης . Στις 2 πρώτες διαδρομές θα υπάρχουν σταθμοί υδροδοσίας για όλους τους αθλητές.

Οι ώρες εκκίνησης:  

  1. Διαδρομή «Αρχαίοι Γόμφοι» 22χιλ. στις 9:00π.μ.
  2. Διαδρομή «Φίλιππος Β’» 7χιλ. στις 9:15 π.μ.
  3. Διαδρομή «Κάρπιος Διόνυσος» 1000μ στις 9:30 π.μ.

Σημ.: Οι αθλητές μπορούν να παραλάβουν τα πακέτα συμμετοχής τους το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 16:00 – 18:00 και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 7:00-8:30 στην κεντρική πλατεία Γόμφων.

Gofoi Trail (1)

Gofoi Trail (2)

Gofoi Trail (4)

Gofoi Trail (5)

Gomfoi (2)

Gomfoi (3)

Gomfoi (4)

Gomfoi (5)

Gomfoi (6)

Vouno-Gomfoi-1

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…