Opop (1)

Με ρεκόρ συμμετοχών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωϊ στην Πύλη, η 6η Διασυλλογική Συνάντηση Παιδικής Αναρρίχησης, ξεπερνώντας τις προβλέψεις & του πιο αισιόδοξου εκ των διοργανωτών.

Ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης (Ο.Π.Ο.Π.)σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πεζοπορίας Χιονοδρομίας Τρικάλων (Σ.Ο.Χ.Τ.)και τις ομάδες ClimbinMeteora& 9 Degrees διοργάνωσαν, για έκτη χρονιά και με απόλυτη επιτυχία την διασυλλογική αυτή συνάντηση παιδικής αναρρίχησης.

Σήμερα Κυριακή 5 Ιουνίου στις 9:00π.μ. οι μικροί αναρριχητές της ακαδημίας του Ο.Π.Ο.Π., σε συνεννόηση με τους φίλους τους από τα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα και την Καρδίτσα, θέλοντας να αποχαιρετήσουν την αναρριχητική χρονιά που έφτασε στο τέλος της, δήλωσαν βροντερό «παρών», ενθουσιάζοντας με τις αναρριχητικές τους ικανότητες το πολυπληθές κοινό τους, μέσα από με μία μικρή επίδειξη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην τεχνητή Buldering πίστα των τεσσάρων διαδρομών αναρρίχησης του Ομίλου του ΟΠΟΠ, που στεγάζεται πλέον στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Πύλης και έλαβαν μέρος περίπου 128!!! παιδιά τεσσάρων ηλικιακών ομάδων, ακόμη και από την ηλικία των τεσσάρων χρονών, έως & την ηλικία των 15, τα οποία γέμισαν από νωρίς το χώρο, χαρίζοντας όμορφες εικόνες με πολλά χαμόγελα, την ζωντάνια και την αγωνιστικότητά τους.

Σκοπός συγκεκριμένου του αγώνα το «ευ αγωνίζεσθαι», με όλα τα παιδιά να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία της εκδήλωσης. Στο τέλος όλα τα παιδιά έλαβαν μετάλλια και βραβείο συμμετοχής, καθώς έγινε και κλήρωση με πολλά δωράκια.

Μιλώντας στο pylinews.gr ο πρόεδρος του ΟΠΟΠ κ. Αλέξανδρος Παπαστεργίου, δήλωσε πως η αναρρίχηση είναι ένα πάρα πολύ ωραίο αγώνισμα το οποίο μπορούν τα παιδιά να γνωρίσουν από πολύ μικρή ηλικία, κάνοντας την πρώτη τους γνωριμία στο πεδίο της πίστα & κατόπιν σε ανοιχτά πεδία, καθώς ο τόπος μας είναι πλούσιος από αναρριχητικές διαδρομές σε ανοιχτό πεδίο.

Όσον αφορά τις δράσεις του ΟΠΟΠ από εδώ και πέρα, η σημερινή για τα παιδιά ήταν η τελευταία, όπως αναφέραμε και στην αρχή, ενώ για τους ενήλικες οι δράσεις συνεχίζουν κανονικά με πεζοπορικές διαδρομές κάθε Κυριακή στα όμορφα βουνά μας, με τους ανθρώπους του ΟΠΟΠ να συμπεριλαμβάνουν ανάλογες δράσεις για όλη την οικογένεια! Δράση η οποία θα συμπεριεληφθεί στο πρόγραμμα του Ομίλου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Κλείνοντας ο πρόεδρος κ. Παπαστεργίου είπε πως «Με σωστό προγραμματισμό & την στήριξη της Πολιτείας, μπορούμε να κάνουμε πάρα πολύ πράγματα στην περιοχή μας! Η περιοχή μας τα έχει όλα μαζεμένα. Είναι σα να ζεις σε έναν επίγειο παράδεισο, που δεν βρίσκεις εύκολα παντού. Θέλω να πιστεύω πως με την προσπάθεια όλων, θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.»

Opop (11)

Opop (10)

Opop (9)

Opop (8)

Opop (7)

Opop (6)

Opop (5)

Opop (4)

Opop (3)

Opop (2)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Κάρτα του Αγρότη: Ερωτήματα χωρίς απαντήσεις δημιουργούν ανησυχίες

– Η Κάρτα του Αγρότη ενώ αποτελεί μια ελπιδοφόρα πρωτοβουλία φέρνει μαζί της και σει…