4668f1d05a0f9be1c9b2c5022b0f48b6

Σε παραλήρημα αχαλίνωτης λογοκρισίας, ξέσπασε δημοτικός σύμβουλος του Δ. Πύλης, σε δημόσια τοποθέτησή του, κατά του pylinews.gr και τον εκδότη του Σάκη Γιώτα.

Ένα λυπηρό γεγονός, μία απόπειρα φίμωσης και τρομοκράτησης των ανθρώπων της ενημέρωσης, το οποίο θίγει ανεπανόρθωτα τον θεσμό & τον ρόλο των ΜΜΕ στην κοινωνία και κατ’, επέκταση την ίδια την Δημοκρατία και τις αξίες και αρετές που αυτή αντιπροσωπεύει!!!

Συμβάν το οποίο έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο κυνικό τρόπο ότι η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα, βρίσκεται χαμηλότερα από χώρες όπως το Μπουρουντί, το Γκαμπόν, η Μποτσουάνα και η Μογγολία, ενώ σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει αντικαταστήσει τη Βουλγαρία στην τελευταία θέση.

Και ποιος μίλησε!!!

«Ο πιο αχάριστος εκ των ευεργηθέντων!!!», από εμάς, τους οποίους, χωρίς ίχνος ντροπής, συκοφαντεί δημόσια και με ανυπόστατους χαρακτηρισμούς! και χωρίς να έχουμε κατανοήσει ακόμη, τι ήταν αυτό που τον ενόχλησε ή συνεχίζει να τον ενοχλεί από τη λειτουργία της ιστοσελίδας μας;;;

Στο Αρχείο μας, αλλά και ως αναρτήσεις στην ιστοσελίδα μας, υπάρχουν όλα εκείνα τα στοιχεία, δηλ. άρθρα του ιδίου, βίντεο & φωτό, τα οποία φιλοξενήσαμε και μας δικαιώνουν πανηγυρικά σε όσα αντιθέτως αυτός μας προσάπτει, γενικά…

Διαθέτοντας μνήμη χρυσόψαρου, η οποία συν τοις άλλοις είναι και επιλεκτική, έχει ξεχάσει όλα αυτά κι αντ’ αυτού, χωρίς να σέβεται και να τιμά την θέση που υπηρετεί, χυδαιολογεί και ψεύδεται ασυστόλως.

Δυστυχώς, προφανώς δεν αντέχει την κριτική. Δεν αντέχει τη διαφορετική άποψη. Δεν μπορεί να υποστεί τη βάσανο τής μη αυθεντίας των λόγων και των πράξεων του. Δεν μπορεί να διαχειριστεί το ναρκισσισμό του..

Κε σύμβουλε, αφού πάρα πολύ καλά γνωρίζεις, ότι το pylinews.gr, ποτέ μα ποτέ, από αρχής της λειτουργίας του, δεν απέκλεισε επικεφαλής οποιασδήποτε παράταξης να προβληθεί μέσα από την ιστοσελίδα του. Εάν αυτό ισχύει, τότε παρακαλούμε και προκαλούμε τον επικεφαλής της όποιας παράταξης, να το δηλώσει δημόσια…

Αν ποτέ αποφασίσουμε να μην παραχωρήσουμε «Βήμα» είτε σε κόμμα, είτε σε παράταξη της Αυτοδιοίκησης Α΄& Β’ βαθμού, είτε σε υποψήφιους συμμετέχοντες σε αυτά, σίγουρα θα υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος, που αφορά εμάς καθαρά κι αυτούς και το μόνο σίγουρο είναι ότι… ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ!, κύριε σύμβουλε…

Θεωρούμε την πράξη του λοιπόν, ως μία ειδεχθή πράξη ωμής παραβίασης προσωπικών δεδομένων & ανεπαίσχυντου αυταρχισμού, μία απόπειρα φίμωσης και τρομοκράτησης των επαγγελματιών του Τύπου, σε έναν χώρο που προσωποποιεί και αντιπροσωπεύει τη Δημοκρατία, τον ίδιο τον πολίτη, τον απλό  άνθρωπο που του έδωσε την ψήφο του να υπηρετήσει ιδανικά & τις αξίες της Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση!!!

Οι αιρετοί θα πρέπει να μάθουν να δέχονται και την Αρνητική Κριτική και ΌΧΙ μόνο την θετική…

Η ελευθερία της έκφρασης αποτελεί ένα από τα ουσιώδη θεμέλια μιας δημοκρατικής κοινωνίας και έναν από τους βασικούς όρους της προόδου και της προκοπής κάθε ατόμου.

Απαγορεύοντας ή παρεμποδίζοντας την έκφραση ιδεών & απόψεων γενικότερα, που φαίνονται προσβλητικές για ορισμένα «επικρατούντα ήθη», εξασφαλίζουμε ότι θα αποσιωπηθεί και ο χρήσιμος λόγος.

Ελπίζουμε λοιπόν από τον εν λόγω κύριο σύμβουλο στο μέλλον, να μην υποπέσει  στο ίδιο ατόπημα, καθώς όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, ενώ ΗΘΙΚΑ! θεωρούνται κολάσιμες!

Κε σύμβουλε…

…Η Δημοσιογραφία, ούτε τρομοκρατείται, ούτε φιμώνεται!

Κε σύμβουλε…

“Δημοσιογραφία θα πει να δημοσιεύεις όσα ενοχλούν τους άλλους και δεν θέλουν να μαθευτούν. ‘Όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις”

 Τζωρτζ Όργουελ

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Κάρτα του Αγρότη: Ερωτήματα χωρίς απαντήσεις δημιουργούν ανησυχίες

– Η Κάρτα του Αγρότη ενώ αποτελεί μια ελπιδοφόρα πρωτοβουλία φέρνει μαζί της και σει…