default

Εικόνα κανονικού Σταδίου άρχισε να παίρνει εδώ και κάμποσο καιρό, το υπό κατασκευή Δημοτικό Στάδιο Δ. Πύλης στο Παλαιομονάστηρο, ύστερα και από την εντατικοποίηση των εργασιών, που ξεκίνησαν, όταν οι οικονομικοί ρυθμοί, όχι μόνο της χώρας αλλά παγκοσμίως, άρχισαν να μπαίνουν σε μια σταθερή κανονικότητα, καθώς covid-19 & ενεργειακή κρίση, είχαν εκτροχιάσει τον σχεδιασμό πολλών έργων σε Δήμους & Περιφέρειες ανά τη χώρα.

Με γνώμονα την οικονομική διάσταση και τα κοινωνικοοικονομικά οφέλη του αθλητισμού, η Δημοτική Αρχή με μεθοδικότητα, επιμονή & υπομονή, εκμεταλλευόμενη την όποια ευκαιρία & δυνατότητα, κατόρθωσε Ένα έργο που ήταν το όνειρο όλων των κατοίκων του Δ. Πύλης, εδώ και πολλά χρόνια, να το κάνει πραγματικότητα.

Και έτσι είναι αφού ο αθλητισμός αναγνωρίζεται ως κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης από την άποψη των επιπτώσεων στην προστιθέμενη αξία, στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν και στην αγοραστική δύναμη μιας περιοχής, με παράλληλη  αύξηση του αστικού τουρισμού, και μια εικόνα της κοινότητας, ακόμη πιο εμπλουτισμένη.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης του εν λόγω έργου ανέρχεται στο ποσόν των 1.350.000,00€ ήτοι 1.088.709,68€ Δαπάνη εργασιών (συμπεριλαμβανομένου του ΓΕ & ΟΕ των απροβλέπτων και της αναθεώρησης) και 261.290,32€ Φ.Π.Α ( 24 %).  Ανάδοχος του έργου η Εργοληπτική Επιχείρηση «ΤΡΙΚΑΤ ΑΒΕΤΕ».

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από το ΥΠΕΣ (Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ) και από πόρους του Δήμου Πύλης.

Η μελέτη του έργου αφορά στην κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου και στίβου σε Δημοτική έκταση στην Κοινότητα Παλαιομοναστήρου του Δήμου Πύλης. Οι παρεμβάσεις λαμβάνουν χώρα σε μια έκταση 15.640m2, αφορούν στη διαμόρφωση  γηπέδου ποδοσφαίρου διαστάσεων 105 x 68, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Γ.Γ.Α., καθώς και του στίβου 400 μ. 8 διαδρομών!!!

Στο κατασκευαστικό κομμάτι τώρα, και πολύ περιληπτικά το Δημοτικό Στάδιο Δ. Πύλης, θα διαθέτει υπόγειο αρδευτικό δίκτυο ποτίσματος, καθώς και  υπεδάφιο αποστραγγιστικό δίκτυο και αποστραγγιστικό δίκτυο ομβρίων.

Ολόκληρος ο χώρος θα είναι περιφραγμένος με κιγκλιδώματα ύψους 1,73.

Ο χλοοτάπητας θα έχει δυνατότητα χρήσης για αγώνες και προπονήσεις 12 ώρες τουλάχιστον την εβδομάδα για όλο το χρόνο και θα εξασφαλίζονται οι καλύτερες δυνατές συνθήκες επιτυχούς εγκατάστασης, μακροζωίας αυτού και εγγυημένης χρήσης του.

Ο Στίβος θα επιστρωθεί με συνθετικό τάπητα πάχους 13-15mm. Το ελαστικό δάπεδο, τύπου ταρτάν, θα αποτελείται κατά βάση από μίγμα πολυουρεθάνης και κόκκους ανακυκλωμένου λάστιχου ως πρώτη στρώση και μίγμα πολυουρεθάνης με έγχρωμους κόκκους EPDM ως δεύτερη και Τρίτη στρώση δημιουργώντας δάπεδο υψηλών αντοχών, αναλλοίωτο από την επίδραση των καιρικών συνθηκών και της ηλιακής ακτινοβολίας.

Επίσης θα υπάρξει ηλεκτροφωτισμός και Αντικεραυνική προστασία!

*Πλάνα drone για το Pylinews.gr , Psithyros 07

default

default

default

default

default

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Κάρτα του Αγρότη: Ερωτήματα χωρίς απαντήσεις δημιουργούν ανησυχίες

– Η Κάρτα του Αγρότη ενώ αποτελεί μια ελπιδοφόρα πρωτοβουλία φέρνει μαζί της και σει…