Lygaria f

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο, περίπου στις 2:οο το μεσημέρι σε ισόγεια κατοικία στη Λυγαριά, θέτοντας σε κίνδυνο 80χρονη γυναίκα, που ζούσε σε αυτή.

Η φωτιά ξέσπασε στον χώρο της κουζίνας, ενδεχομένως προερχόμενη από το σημείο όπου υπήρχε το πετρογκάζ, με αποτέλεσμα τα υλικά που υπήρχαν στο χώρο να δώσουν αρκετό καπνό, κάτι που αποσυντόνισε την 80χρονη κυρία στο να αντιδράσει ψύχραιμα και να απομακρυνθεί από τον χώρο, βγαίνοντας έξω.

Η άμεση επέμβαση ενός εκ των γειτόνων υπήρξε καίριας σημασίας για την ηλικιωμένη, ο οποίος είδε τους καπνούς και αντιλήφθηκε το τι γινόταν, μπήκε στον καιόμενο χώρο, καταφέρνοντας να βγάλει έξω την ηλικιωμένη, με εγκαύματα σε ακάλυπτα σημεία του σώματος, αποφεύγοντας τα χειρότερα.

Την 80χρονη μετέφερε στο ΓΝ Τρικάλων ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Πύλης, όπου θα της παρασχεθεί η ανάλογη ιατρική φροντίδα, που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των ανδρών του ΠΚ Πύλης & της ΠΥ  Τρικάλων, η φωτιά κατασβέστηκε, χωρίς να επεκταθεί στους υπόλοιπους χώρους της οικίας, καίγοντας μόνο ένα μικρό τμήμα της κουζίνας, όπου εκδηλώθηκε. Σημαντική ήταν και η βοήθεια του γείτονα που πρόστρεξε προς βοήθεια, ο οποίος έριξε την πρώτη ποσότητα νερού, καθυστερώντας μεγαλύτερη ανάφλεξη, έως ότου να αναλάβει  η Πυροσβεστική δύναμη.

Το προανακριτικό έργο για  τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό, έχει αναλάβει το αρμόδιο τμήμα της ΠΥ Τρικάλων.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…