δικαροσ

Ο Απόλλων Καρδίτσας ανακοινώνει την προσθήκη του Θοδωρή Δίκαρου στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας.

Ο ύψους 2,04μ. σέντερ έρχεται να αναβαθμίσει τη front line του Απόλλωνα ενόψει του νέου πρωταθλήματος, προσθέτοντας εμπειρία, δύναμη και ποιότητα. Ο Σοφαδίτης αθλητής διαθέτει παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο, με περισσότερα από 20 χρόνια καριέρας σε εθνικές και τοπικές κατηγορίες που συνοδεύονται από αξιοσημείωτες διακρίσεις.

Όπως και ο «διόσκουρός» του, Τρύφωνας Ζωιτσάκος, ο Θοδωρής ξεκίνησε τα μπασκετικά του βήματα από τον Γ.Σ. Σοφάδων. Το ταλέντο του τον οδήγησε σε ηλικία 15 ετών στον ΠΑΟΚ, φορώντας τη φανέλα του «Δικέφαλου του Βορρά» για μία τριετία (2003-06). 

Η συνέχεια τον έφερε στη Γ’ Εθνική με τους Τιτάνες Παλαμά (2006-07) και την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στον Α.Σ. Καρδίτσας στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Ακολούθησε η διετής του παρουσία στον Αίολο Τρικάλων (2008-10) στη Γ’ Εθνική, ομάδα με την οποία κατέκτησε την άνοδο τη Β’ Εθνική την περίοδο 2009-10.

Το 2010 επέστρεψε στον Γ.Σ. Σοφάδων και έμελλε να συμβάλει τα μέγιστα στην αλλαγή επιπέδου του Συλλόγου. Με τη φανέλα του Γ.Σ.Σ. σε δύο θητείες (2010-2019 & 2021-23), πανηγύρισε την άνοδο από την Α2 στην Α1 ΕΣΚΑΘ την αγωνιστική περίοδο 2012-13 και τις πρόσφατες ανόδους, από την Α1 ΕΣΚΑΘ στη Γ’ Εθνική (2020-21) και από τη Γ’ στη Β’ Εθνική, την περίοδο 2022-23. Επίσης, με τον Γ.Σ.Σ. αγωνίστηκε στα Final Four του κυπέλλου ΕΣΚΑΘ τις περιόδους 2016-17 και 2020-21 (διεξήχθη ετεροχρονισμένα τον Οκτώβριο του 2022 λόγω κόβιντ), σεζόν που κατέκτησε τον συγκεκριμένο τίτλο.

Η διετία 2019-21 τον βρήκε στην Αναγέννηση Καρδίτσας και στη Γ’ Εθνική, με τους «κιτρινόμαυρους» να ανέρχονται στη Β’ Εθνική τη σεζόν 2021-22.

Στην αφετηρία της πορείας του, ο Θοδωρής ήταν στις επιλογές-προπονήσεις της Εθνικής Παίδων και κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα με τη Μικτή Ομάδα Παίδων της ΕΚΑΣΘ.

Παράλληλα με την ενεργό δράση, ο Θ. Δίκαρος είναι απόφοιτος του Τμήματος ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση, έχοντας εργαστεί ως προπονητής Ακαδημιών στον Γ.Σ. Σοφάδων, ως πρώτος προπονητής στον Γ.Σ. Ματαράγκας στη Β’ ΕΣΚΑΘ και ως γυμναστής-συνεργάτης προπονητής στην Αναγέννηση Καρδίτσας στη Γ’ Εθνική (εξειδικευμένος personal trainer).

Ευχόμαστε στον Θοδωρή καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία, δύναμη κι επιτυχίες με την ομάδα μας.

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…