default

Στην γέφυρα “Γκίκα” στην Πύλη, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022, ανήμερα των «Φώτων» η κατάδυση του σταυρού & ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων, με βασικό χαρακτηριστικό φέτος τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, με σκοπό την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού SARS-COV-2, έχοντας αποτέλεσμα τον λιγοστό κόσμο, που παραβρέθηκε στην γέφυρα «Γκίκα», για να παρακολουθήσει την προγραμματισμένη δοξολογία.

Μία ώρα μετά τον μέγα αγιασμό, στην εκκλησία του Αγίου Βησσαρίωνος, όπου προηγουμένως ετελέσθη Όρθρος & Θεία Λειτουργία, κλήρος & πιστοί, παρουσία των πολιτικών Αρχών του τόπου, μετέβησαν στις 12:00μ στην γέφυρα “Γκίκα”(παλιά γέφυρα που συνδέει την Πύλη με την Πόρτα Παναγιά) στον Πορταϊκό ποταμό, όπου ετελέσθη ο Αγιασμός των υδάτων & η  κατάδυση του Σταυρού, από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πύλης, πατήρ Δημ. Κατσαρό.

Η ανέλκυση του Σταυρού, πραγματοποιήθηκε από τον τολμηρό χειμερινό βουτηχτή Κων/ίνο Θανασιά, ο οποίος αψηφώντας τα παγωμένα νερά του Πορταϊκού, βούτηξε χωρίς πολλές αναστολές & ανέσυρε τον Σταυρό, τηρώντας κατά γράμμα το έθιμο που συνηθίζεται χρόνια τώρα, κατά την συγκεκριμένη ημέρα, όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά & σε άλλες χώρες με το ίδιο θρήσκευμα.

Στον τολμηρό κολυμβητή Κώστα Θανασιά, που ανέσυρε τον σταυρό από τα κρύα νερά του Πορταϊκού, ο π. Δημ. Κατσαρός, μαζί με την ευλογία του, του δώρισε και μία εικόνα της «Βαπτίσεως», τιμής ένεκεν της σημερινής του προσπάθειας.

Την λειτουργία των Θεοφανείων στον ΙΝ Αγ. Βησσαρίωνα, αλλά & την δοξολογία κατά τον Αγιασμό των υδάτων, παρακολούθησαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Τζιορτζιώτης, Μ. Παπαγεωργίου και Χρ. Ζιάκας, η πρόεδρος της ΔΕΑΠ κα Λ. Οικονόμου, ο επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Βαλ. Τσιούτσιας, ο δημ. σύμβουλος κ. Περ. Μητρονάτσιος, καθώς και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης κ. Ανδρέας Αδαμόπουλος.

Agiasmos Eklisia (3)

Agiasmos Eklisia (1)

Thanasias

default
Agiawsmos 2022 (16)

Agiawsmos 2022 (10)

Agiawsmos 2022 (9)

Agiawsmos 2022 (14)

Agiawsmos 2022 (13)

Agiawsmos 2022 (12)

Agiawsmos 2022 (11)

Agiawsmos 2022 (7)

Agiawsmos 2022 (3)

Agiawsmos 2022 (2)

Agiawsmos 2022 (1)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…