Kat Pap

Το Γραφείο του Υφυπουργού Υγείας, κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλου, επισκέφθηκε σήμερα, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα, σε μία συνάντηση εθιμοτυπίας, αλλά και ενημέρωσης του Υφυπουργού για τις ανάγκες του νομού Τρικάλων.

Ο κ. Βαρτζόπουλος, ως αρμόδιος για θέματα ψυχικής υγείας, ενημερώθηκε από την Βουλευτή για τη λειτουργία και τα αποτελέσματα του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων Τρικάλων, μια  ιδία πρωτοβουλία της Βουλευτού με ιδιαίτερα κοινωνικό πρόσημο, που υλοποιήθηκε, σε συνεργασία με την πρώην Υφυπουργό Υγείας, κ. Ράπτη. 

«Οι ανάγκες στον τομέα της ψυχικής υγείας διευρύνονται συνεχώς, δίνοντας μας, όμως παράλληλα το περιθώριο να αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ενισχύοντας τόσο την πρόληψη και διάγνωση, όσο και τη θεραπεία, αποκατάσταση, αλλά και ψυχολογική υποστήριξή τους», δήλωσε η Βουλευτής.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Παπακώστα, έθεσε ως προτεραιότητα και ανάγκη την ίδρυση και λειτουργία μίας δομής για ασθενείς με άνοια και Alzheimer στο νομό Τρικάλων, η οποία θα μπορεί να παρέχει υπηρεσίες κλινικών εξετάσεων από εξειδικευμένο προσωπικό, μη θεραπευτικές παρεμβάσεις, συμβουλευτική, υποστήριξη, αλλά και νοσηλευτικές οδηγίες και εκπαίδευση των φροντιστών. 

«Η άνοια και η νόσος Alzheimer αποτελούν δυστυχώς μία επιδημία του 21ου αιώνα, η οποία δεν περιορίζει τις επιπτώσεις της αποκλειστικά στους ασθενείς, αλλά επιβαρύνει σημαντικά την καθημερινότητα των φροντιστών και συγγενών των ασθενών. Γι’αυτό και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, όπως και η ανάληψη πρωτοβουλιών προσανατολισμένων στη διευκόλυνση των οικογενειών που δοκιμάζονται από τις ψυχικές αυτές νόσους, αποτελούν ανάγκες επιτακτικές και οφείλουμε να τις εντάξουμε άμεσα στο σχέδιο δράσης μας για την ψυχική υγεία. Ήδη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει θέσει την ψυχική υγεία ως έναν από τους τέσσερις πυλώνες της πολιτικές του, ενώ όλο και περισσότερες κυβερνήσεις παγκοσμίως θέτουν το ζήτημα στη λίστα βασικών προτεραιοτήτων τους», τόνισε η Βουλευτής.

Ο Υφυπουργός ευχαρίστησε την κ. Παπακώστα, για την καίρια τοποθέτησή της, δεσμευόμενος να συνεχίσει την εποικοδομητική συνεργασία που η προκάτοχός του είχε εδραιώσει με την Βουλευτή, με την ίδια να επιβεβαιώνει πως αποτελεί προσωπικό της στόχο να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας, προς όφελος των Τρικαλινών συμπολιτών της. 

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…