Home Ελλάδα Προσωπικός αριθμός του Πολίτη: Πότε έρχεται και πώς θα λειτουργεί

Προσωπικός αριθμός του Πολίτη: Πότε έρχεται και πώς θα λειτουργεί

0
prosopikos-arithmos-politi

Προχωρά με ταχύς ρυθμούς η διαδικασία θεσμοθέτησης του Προσωπικού Αριθμού του Πολίτη, ο οποίος θα «ακολουθεί» τους πολίτες εφ’ όρου ζωής.

 Με τον Προσωπικό Αριθμό του Πολίτη που έρχεται από τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιούνται όλες οι συναλλαγές με το Δημόσιο. Μέσα από τη νέα διαδικασία θα επιτυγχάνεται η ταυτοποίηση των πολιτών στην παροχή υπηρεσιών από φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και η ασφάλεια των συναλλαγών τους

Ο Προσωπικός Αριθμός του Πολίτη, θα αποτελείται από το ΑΦΜ και τρεις επιπλέον χαρακτήρες, ένα γράμμα και δυο αριθμούς. Μάλιστα, θα είναι καταγεγραμμένος και στις νέες ταυτότητες μετά τον Δεκέμβριο. Την επιλογή για τους επιπλέον χαρακτήρες στο ΑΦΜ του, θα κάνει ο ίδιος ο πολίτης μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας gov.gr.

Με βάση τον προγραμματισμό του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η εν λόγω πλατφόρμα για την απόκτηση του προσωπικού αριθμού θα τεθεί σε λειτουργία μετά τον Νοέμβριο, ενώ έχει ήδη νομοθετηθεί από το 2020.

«Η επόμενη μέρα είναι το νέο wallet, η νέα εφαρμογή στο κινητό που με την έγκρισή του ο πολίτης θα μπορεί να διεκπεραιώνει τις δουλειές του χωρίς να χρειάζεται να προσκομίζει κανένα έγγραφο», δήλωσε χθες στο OPEN ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, όταν οι πολίτες επισκέπτονται π.χ. κάποιον γιατρό, θα δίνουν τον προσωπικό τους αριθμό και εκείνος θα εντοπίζει τον ΑΜΚΑ για να τους γράψει τα φάρμακα ή το παραπεμπτικό της εξέτασης. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Προσωπικός Αριθμός του Πολίτη δεν θα υποκαταστήσει τον ΑΜΚΑ ή το ΑΦΜ.

Πηγή:

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Την Δευτέρα του Πάσχα, η «Γιορτή Αγάπης», από τον Σύλλογο Γυναικών Αγ. Βησσαρίωνα

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα ΄ΤΟ ΔΟΥΣΙΚΟ¨ σας προσκαλεί στη ¨ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΑΠΗΣ ¨ τη Δε…

kefir olympos

Syneteristiki tapeza Trikalwn

ESPA 2021-2027

ennodeia

Euroamax

TAXI στην Πύλη

Apostolikas Geoponos

Ververas

Pigi market