Paliomonastiro (1)

Μέσα σε αμιγώς χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που τα είχε όλα, κόσμο, κέφι, αγιοβασίληδες και φυσικά πολλά – πολλά χαρούμενα παιδικά προσωπάκια, «Άναψε» απόψε το βράδυ στις 6:00 το χριστουγεννιάτικο δέντρο και στο Παλαιομονάστηρο, που το τσουχτερό κρύο και το πρώτο ψιλόβροχο, δεν στάθηκαν ικανά να χαλάσουν την όμορφη αυτή βραδιά, που με πολύ μεράκι, συνδιοργάνωσαν ο ΟΚΠΑΔ Δ. Πύλης, η ΤΚ Παλ/ήρου & ο Σύλλογος Γυναικών του χωριού.

Η εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του Δημάρχου κ. Κων/νου Μαράβα, ο οποίος αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην σημαντικότητα του εμβολίου, ως το μόνο εκείνο μέσο που μπορεί να αποτελέσει ισχυρό όπλο απέναντι στην πανδημία, με την Δημ. Αρχή να προσπαθεί μέσω αυτών των εκδηλώσεων να τονώσει την ψυχολογία του κόσμου & της αγοράς.

Επίσης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και σε τρία μεγάλα έργα που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή του Παλαιομοναστήρου, με το πρώτο ήδη να έχει ξεκινήσει από την Περιφέρεια, που δεν είναι άλλο από την λιμνοδεξαμενή, αλλά & ένα ακόμη σπουδαίο έργο η κατασκευή του δημοτικού σταδίου, καθώς στο εγγύς μέλλον ο εργολάβος θα «πιάσει» δουλειά, ενώ για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης ανέφερε πως κατανοεί απόλυτα κάποια προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην καθημερινότητα των πολιτών, όμως το τελικό αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει το γενικό σύνολο.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος, μαζί με τις ευχές του, κάλεσε τον κόσμο να παραμείνει υγιής, τηρώντας όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, ως μέσο αντίδρασης κατά του αόρατου εχθρού, του covid 19, που δύο χρόνια τώρα έχει σκορπίσει το γκρίζο στη ζωή μας.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο πρόεδρος της Τ.Κ. Παλ/ρου κ. Θ. Μπουτζιώλης, καθώς και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κα Βιβή Πάλλα.

Με το πέρας αυτών, σειρά είχαν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της βραδιάς, τα παιδιά, που δραστηριοποιούνται στο ΚΔΑΠ «ΜΑΘΗΣΗ» και μετρώντας από το δέκα αντίστροφα, έδωσαν το σύνθημα για να ανάψει και πάλι φέτος το δικό τους χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κορυφή της υπερυψωμένης πλατείας του χωριού, ανάβοντας ταυτόχρονα στις ψυχές όλου του κόσμου μηνύματα χαράς, αγάπης και αισιοδοξίας.

Αρχικά τα παιδάκια και συνοδεία του κιθαρωδού δασκάλου τους Δημ. Λατσάρα, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ κατόπιν συμμετείχαν σε διαδραστικές χορευτικές επιδείξεις με μαριονέτες, υπό την καθοδήγηση του μετρ του είδους, Κοσμά Παναγιώκα.

Η χορωδία Γυναικών του Συλλόγου, ερμήνευσε στη συνέχεια & ακαπέλα χριστουγεννιάτικα τοπικά τραγούδια, για να πάρουν τη σκυτάλη οι μαθητές του 2ου Λυκείου Χίου, που αυτές τις μέρες έχουν εκδράμει στην περιοχή μας, δυνάμει και της λειτουργίας του Μύλου των Ξωτικών, οι οποίοι παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς του νησιού τους, για να λάβουν το θερμό χειροκρότημα όλων των παραβρισκομένων.

Στα παιδιά προσφέρθηκαν δωράκια & χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, προσφορά του Δ. πύλης & της ΤΚ Παλαιομοναστήρου.

Να πούμε πως η χαρά κατά την αποψινή εκδήλωση, για τον Σύλλογο Γυναικών Παλαιομοναστήρου ήταν διπλή, καθώς συν τοις άλλοις και κατά κάποιο τρόπο, το άνοιγμα του χώρου του πρώην ΚΑΠΗ στο ευρύ κοινό, αποτέλεσε και τα εγκαίνια της αίθουσας που στο εξής θα στεγάζει τον Σύλλογο, ύστερα και από τις απαραίτητες επιδιορθωτικές κινήσεις που έγιναν με πρωτοβουλία Δήμου και Συλλόγου, ενώ η Τοπική Κοινότητα θα βάλει την τελευταία πινελιά, με το βάψιμο του κτιρίου.

Στην αποψινή εκδήλωση, εκτός των προαναφερόμενων, παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, η Αντιδήμαρχος Υγείας κα Χαρά Καλιώρα, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σωτ. Αγγέλης, Στ. Κατράνας, Χρ. Ζιάκας, Μάκης Παπαγεωργίου, η πρόεδρος του ΟΚΠΑΔ κα Μαρίνα Πανάγου, ο δημ. σύμβουλος κ. Γιώργος Τζιορτζιώτης και φυσικά αρκετοί γονείς των παιδιών και νέοι του χωριού.

Paliomonastiro (33)

Paliomonastiro (29)

Paliomonastiro (28)

Paliomonastiro (27)

Paliomonastiro (26)

Paliomonastiro (25)

Paliomonastiro (24)

Paliomonastiro (23)

Paliomonastiro (22)

Paliomonastiro (21)

Paliomonastiro (20)

Paliomonastiro (19)

Paliomonastiro (18)

Paliomonastiro (17)

Paliomonastiro (15)

Paliomonastiro (14)

Paliomonastiro (13)

Paliomonastiro (12)

Paliomonastiro (11)

Paliomonastiro (10)

Paliomonastiro (8)

Paliomonastiro (7)

Paliomonastiro (6)

Paliomonastiro (5)

Paliomonastiro (4)

Paliomonastiro (3)

Paliomonastiro (2)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…