olk (1)

Το χωριό Γάβρος η Γάβροβο βρίσκεται μεταξύ των οροσειρών Χασίων και Αντιχασίων σε υψόμετρο 470μ και απέχει 25 χιλιόμετρα από την Καλαμπάκα.

Την προηγούμενη Κυριακή 10 Μαρτίου η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας πραγματοποίησε πεζοπορία στην περιοχή με συνοδούς- οδηγούς τον κ .Νίκο Δούκα και τον κ. Χρίστο Τζίκα που με μεγάλη χαρά προσφέρθηκαν να μας ξεναγήσουν στον όμορφο τόπο τους. Το βραχώδες σύμπλεγμα μεταξύ Γάβρου και Αγίου Δημητρίου αποτελεί συνέχεια της Μετεωρίτικης πλάκας που συνεχίζει και πέραν της περιοχής των Γρεβενών. 

Η ομάδα μας των 35 ατόμων (μαζί μας και ο συμπαθής τετράποδος Άρης) πήρε το ανηφορικό μονοπάτι στην ανατολική πλευρά που οδηγεί στο μονυδριο του Αγίου Νικολάου. 

Συνέχισε σε δασικό δρόμο προς το εξωκλήσι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και μετά από μια σύντομη στάση ανηφορίσαμε μέσα σε δάσος από βελανιδιές με εμφανή τα ίχνη των αγριογούρουνων από το χαρακτηριστικό σκάψιμο .

Η απότομη ανάβαση συνεχίστηκε έως ότου φθάσαμε στην κορυφογραμμή της αρκούδας που οδηγεί στον ομώνυμο βράχο. Η άνοιξη έχει έρθει και οι υπέροχες ανεμώνες μας καλωσόρισαν με τα όμορφα χρώματά τους στολίζοντας το χορτάρι που δειλά δειλά ξεπροβάλλει δίνοντας έμφαση στο τοπίο!

Οταν φθάσαμε στον βράχο Αρκούδα ενθουσιαστήκαμε με την θέα μιας και ο ήλιος μας έκανε την χάρη να βγει και να μας χαρίσει διαύγεια. Είδαμε την Ασπροκκλησιά, την Αχλαδέα ,το Ψήλωμα, το Σκεπάρι κ.α Στο βάθος βορειοδυτικά, ατενίσαμε χιονισμένες κορυφές, πιθανόν του Σμόλικα, της Τύμφης και του Ολύμπου ανατολικά .

Πήραμε το δρόμο για το χωριό από τη δυτική πλευρά, αυτή τη φορά κατηφορίζοντας λίγο απότομα σε άδενδρη περιοχή και πάνω από ένα κομμάτι βράχου που είχε λίγη ολισθηρότητα. Το χωριό κάτω έδειχνε πανέμορφο, πλαισιωμένο από τους γκρίζους βράχους να το αγκαλιάζουν και να το προστατεύουν!

Ικανοποιημένοι από την πεζοπορία στην περιοχή δώσαμε υπόσχεση να ανακαλύψουμε και άλλα μονοπάτια σε αυτόν τον όμορφο τόπο!

Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας

olk (2)

olk (3)

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…