00_0001_062920231688029501-1024x683

Mετά την Πολιτική Γραμματεία θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, ώστε να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της ΚΟ, που θα σηκώσει και το βάρος της εκπροσώπησης τοου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις προγραμματικές δηλώσεις.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη νέα ηγεσία και τον μετασχηματισμό του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όπως δήλωσαν στην «Ναυτεμπορική» ανώτατα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανακοίνωση παραίτησης από τον Αλέξη Τσίπρα.

 Οι ίδιες πηγές τόνισαν στη «Ν» ότι μετά την Πολιτική Γραμματεία θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, ώστε να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της ΚΟ, που θα σηκώσει και το βάρος της εκπροσώπησης τοου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, την άλλη εβδομάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα είναι φυσικά υποψήφιος για την προεδρία της ΚΟ, αλλά θα διατηρήσει την έδρα του στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες , ως βουλευτής Πειραιώς.

Υποψηφιότητες για την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχουν ακόμη διατυπωθεί επισήμως, αν και ήδη ακούγονται ονόματα προβεβλημένων βουλευτών και πρώην υπουργών όπως της Εφης Αχτσιόγλου  του Ευκλείδη Τσακαλώτου  και άλλων κοινοβουλευτικών στελεχών με μεγάλη εμπειρία στα έδρα της Βουλής.

Πώς ελήφθη η απόφαση

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν στην «Ν» ότι ο κ. Τσίπρας-μετά από τρεις ημέρες σιωπής- ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί σήμερα το πρωί στην συνεδρίαση του διευρυμένου Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος. Μια συνεδρίαση συναισθηματικά φορτισμένη, όπως είπαν οι ίδιες πηγές, καθώς έκλεισε μια ολόκληρη φάση στην ιστορία του κόμματος.

Στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου δεν συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα για τη σύγκληση της ΚΕ του κόμματος, ούτε για τη διαδικασία εκλογής του στελέχους που θα διαδεχθεί τον κ. Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος.

Στόχος πάντως είναι η ψηφοφορία από τη βάση του κόμματος για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος να διεξαχθεί αρκετές εβδομάδες πριν τις προγραμματισμένες για τις 8 και 15 Οκτωβρίου, αυτοδιοικητικές εκλογές . Πιθανότερη ημερομηνία για την εκλογή από τα 170.000 μέλη της νέας ηγεσίας του κόμματος είναι η 17η ή το αργότερο η 24η Σεπτεμβρίου.

Πηγή:naftemporiki.gr
Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Ευχές της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη

Download the PDF file . …