Syllogos Ekpedeytikwn PE Trikalwn

Αγαπητές/οί συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

       Η πρόσφατη κακοκαιρία έπληξε πολλές περιοχές στη Θεσσαλία μεταξύ των άλλων και την περιφερειακή ενότητα Τρικάλων. Στον δήμο Τρικκαίων, στον δήμο Φαρκαδόνας, στον δήμο Πύλης και σε πολλές τοπικές κοινότητες που ανήκουν στους παραπάνω δήμους προκλήθηκαν τεράστιες καταστροφές σε κατοικίες, σε βοηθητικούς χώρους, σε υπόγεια, επιχειρήσεις αλλά και σε πολλά σχολικά κτήρια.

Σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση των σχολικών κτηρίων  κι επειδή το νερό ξεπέρασε το ενάμισι μέτρο μέσα σε κάποια σχολικά κτήρια, καταστράφηκαν θρανία, καρέκλες αλλά και η υλικοτεχνική υποδομή και τα αρχεία των σχολικών μονάδων.

Σ’ αυτές τις περιοχές που υπήρξαν καταστροφές στα σχολικά κτήρια  υπήρξε και μεγάλη καταστροφή στις κατοικίες των μαθητών μας με αποτέλεσμα οι κάτοικοι αυτών των περιοχών να φιλοξενούνται σε διάφορες δομές, ξενοδοχεία, σκηνές και σε σπίτια συγγενών και φίλων. 

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πλημμυροπαθείς μαθητές μας και σε συνεργασία με διευθυντές κι εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων κατέγραψε τις ανάγκες των σχολείων και προχώρησε στις παρακάτω ενέργειες έπειτα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου:

  1. Ενίσχυσε με γραφική ύλη το δημοτικό σχολείο Γλίνους με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
  2. Ενίσχυσε με γραφική ύλη το νηπιαγωγείο Γλίνους με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
  3. Ενίσχυσε με γραφική ύλη το 30ο  νηπιαγωγείο Τρικάλων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
  4. Προχώρησε στην παραγγελία αθλητικών παπουτσιών των οποίων η διάθεση έχει ήδη ξεκινήσει κι αφορά τους μαθητές του 1ου  και 2ου  δημοτικού σχολείου Φαρκαδόνας, τα παιδιά του νηπιαγωγείου Φαρκαδόνας, τις μαθήτριες και μαθητές από τον Κλοκοτό και τους Γεωργανάδες που φοιτούν στο 1ο  δημοτικό Οιχαλίας, τις μαθήτριες και τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Μεγάλων Καλυβίων, τα παιδιά του νηπιαγωγείου Μεγάλων Καλυβίων.
  5. Παράλληλα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων έλαβε οικονομική ενίσχυση ύψους 250€ από τον ΣΤ΄ Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Δυτ. Θεσσαλονίκης «Αριστοτέλης». Τα χρήματα αυτά διατέθηκαν ήδη για την αγορά γραφικής ύλης σε σχολικές μονάδες που είχαν καταστραφεί από τις πλημμύρες.
  6. Επιπλέον ο ΣΕΠΕ Τρικάλων βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και με άλλους συλλόγους εκπαιδευτικών ανά την Ελλάδα και τις επόμενες ημέρες αναμένεται ανθρωπιστική βοήθεια από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκίδας και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου – Θέρμου «Κοσμάς ο Αιτωλός» η οποία θα διανεμηθεί σε σχολικές μονάδες με βάση την καταγραφή των αναγκών.

δασκαλοι

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…