Στιγμιότυπο οθόνης 2023-10-22 090214

Αντιμέτωπος με μία από τις πιο ιστορικές και φιλόδοξες ομάδες της φετινής Basket League είναι ο Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ, ο οποίος την Κυριακή στις 8.15 μ.μ. θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη από τον Άρη Midea.

Η 3η «στροφή» του πρωταθλήματος μεταφέρει την ομάδα της Καρδίτσας στο Αλεξάνδρειο, σε μία παραδοσιακά δυνατή έδρα κι ατμόσφαιρα που χωρίς καμία αμφιβολία, δεν αφήνει ανεπηρέαστο κανέναν αντίπαλο.

Χρειάστηκαν μόλις οι δύο πρώτες αγωνιστικές για να διαπιστώσει κανείς το μέγεθος του ανταγωνισμού στη φετινή «κούρσα» της μεγάλης κατηγορίας, η οποία εξελίσσεται συναρπαστικά, με πολλές ανατροπές και πολύ ενδιαφέρον, μην αφήνοντας περιθώριο για προγνωστικά.

Σε αυτό το εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον, ο Α.Σ.Κ. δεν έχει τη δυνατότητα ακόμη να αξιοποιήσει τη δυναμική της δικής του έδρας και να ενεργοποιήσει έναν παράγοντα που είναι βέβαιο ότι θα κάνει τη διαφορά στους φετινούς του στόχους. Οι αλεπάλληλοι δύσκολοι αγώνες μακριά από την Καρδίτσα συνεχίζονται και οι «κυανόλευκοι» καταβάλουν προσπάθεια υπέρβασης της ταλαιπωρίας και των τραυματισμών, ώστε και με την αναζήτηση αγωνιστικής σταθερότητας, να οδηγηθούν στην αποτελεσματικότητα.

Η μετ’εμποδίων προετοιμασία λειτούργησε ανασταλτικά στην απόκτηση ρυθμού και ομοιογένειας για το συγκρότημα του Νίκου Παπανικολόπουλου που ωστόσο έδειξε στα πρώτα επίσημα ματς πως διαθέτει ποιότητα και ικανότητα για να καλύψει το χαμένο έδαφος. 

Απέναντι στον Άρη, ο Α.Σ.Κ. θα βρει μια ομάδα με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την εκτός έδρας επικράτησή της επί του Απόλλωνα Πάτρας, αλλά και την πρώτη νίκη στο θεσμό του EuroCup την Τετάρτη (18/10) κόντρα στη φιναλίστ της περυσινής διοργάνωσης, Τουρκ Τέλεκομ. Το σύνολο του Γιάννη Καστρίτη θέλει να συνεχίσει νικηφόρα την πορεία του, αναζητώντας το πρώτο φετινό ροζ φύλλο πρωταθλήματος στο Αλεξάνδρειο, με σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις στο ρόστερ του.

Βασίλης Τολιόπουλος και Γιώργος Φίλιος είναι οι Έλληνες αθλητές που παράμειναν στο δυναμικό των «κιτριμόμαυρων», ενώ σε αυτούς προστέθηκαν οι διεθνείς και με εμπειρία πρωταθλητισμού, Λευτέρης Μποχωρίδης και Δημήτρης Κατσίβελης. Διαμαντής Σλαφτσάκης και Νίκος Περσίδης ολοκληρώνουν τον ελληνικό κορμό, ενώ σε ό,τι αφορά στους ξένους, η διατήρηση του Ίσμαελ Σανόγκο ήταν η μοναδική σε σύγκριση με πέρυσι.

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ, ο οποίος άφησε το αποτύπωμά του στην περυσινή επιτυχία παραμονής του Α.Σ.Κ. στην Basket League, ανήκει πλέον στο δυναμικό των Θεσσαλονικέων που επίσης έχουν προσθέσει τον Αγκολέζο σέντερ Σίλβιο Ντε Σόουζα, τον Λετονό φόργουορντ Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς, τον Καναδό γκαρντ Μάρκους Καρ και τους Αμερικανούς Ρόνι Χάρελ, Κρις Μπάνγκστον.

Οι προπονήσεις της Καρδιτσιώτικης ομάδας για το επερχόμενο ματς ολοκληρώνονται το Σάββατο και ακολούθως η αποστολή των «κυανόλευκων» θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη. Με σοβαρότητα αλλά και συγκέντρωση, το τεχνικό επιτελείο έχει επισημάνει τις δυσκολίες αλλά και την υψηλή ένταση που χρειάζεται να αγωνιστούν οι αθλητές, προκειμένου να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό από την αναμέτρηση.

Ο αγώνας της Κυριακής θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3 και θα τον διευθύνουν οι κ.κ. Βασιλική Τσαρούχα, Βασίλειος Τσώνος από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αττικής και ο κ. Μεγακλής-Κωνσταντίνος Μαρινάκης από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αχαΐας-Ηλείας.

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

«Σκέψου ολικά, δράσε τοπικά»: Η Γεω-Ηθική

 Του Ηλία Γιαννακόπουλου/Φιλολόγου          α. «Ήτοι μεν πρώτιστα Χάος γένετ’ αυτάρ έ…