mitsotakis-5

Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τη στάση του στο θέμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη εξαπέλυσε από τον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

 Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά πριν από τις εκλογές και του είχε περαστεί το μήνυμα «μην τους βάλεις στα ψηφοδέλτια».

«Το γραφείο του είχε ενημερωθεί. Είχε ενημερωθεί απόλυτα ότι το προξενείο έκανε προεκλογική περίοδο για δύο βουλευτές. Το μήνυμα που περάσαμε ήταν σαφές, μην τους βάλεις αυτούς τους δύο στα ψηφοδέλτια αλλά δεν μας άκουσε. Θα κριθεί γι’ αυτό ο κ. Τσίπρας. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι δεν έχουν πει καμία κουβέντα. Τους ζητώ το ελάχιστο, να πουνε ότι εκπροσωπούμε τη μουσουλμαντική μειονότητα», ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως δεν θα ανεχθεί την εργαλειοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας από την Τουρκία, προαναγγέλλοντας ότι θα θέσει το ζήτημα και στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην επόμενη συνάντησή τους, όποτε αυτή γίνει.

«Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και αυτό το μήνυμα θα περάσω τον Ερντογάν. Δεν θα ανεχτώ εργαλειοποίηση της μειονότητας από την Τουρκία. Δεν έχει κανένα δικαίωμα. Μια τόσο σκληρή παρέμβαση για να εκλεγούν βουλευτές που πρεσβεύουν λογικές του τουρκικού αναθεωρητισμού πρέπει να τελειώσει. Τονίζω ότι υπάρχει ακόμα τρόπος να διορθωθεί: να πουν ότι εκπροσωπούν την μουσουλμανική μειονότητα μόνο και όχι το τουρκικό προξενείο», πρόσθεσε.

«Θα πω στον Ερντογάν ότι αυτές οι πρακτικές πρέπει να σταματήσουν. Δεν έχεις κανέναν λόγο να ανησυχείς για την μουσουλμανική μειονότητα. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε οι μουσουλάνοι συμπολίτες μας να έχουμε ίσες ευκαιρίες», ανέφερε, σημειώνοντας πως «ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί».

«Αντίπαλός μας είναι ο εφησυχασμός»

«Ζητώ ασφαλή πλειοψηφία για να προχωρήσουμε σε αλλαγές», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «την παντοδυναμία τη δίνει ο λαός».

«Το στοίχημα των επόμενων εκλογών είναι να τονίσουμε ότι αντίπαλός μας είναι ο εφησυχασμός. Ελπίζω ότι σε αυτές τις κάλπες θα κερδίσουμε και κάποιους που δεν μας εμπιστεύτηκαν και οι εκλογές ξεκινούν από το μηδέν αλλά δεν είμαστε σε πολιτικό κενό. Τον Μάιο οι πολίτες επιβράβευσαν την πολιτική της ειλικρίνειας και τιμώρησαν όσους βλέπουν κοινωνία και οικονομία μέσα από τον παραμορφωτικό φακό προηγούμενων δεκαετιών», επισήμανε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε πως «δεν μπλέκουμε την πίστη με την πολιτική» κι επισήμανε πως «είμαστε πατριώτες της πράξης και όχι του γλυκού νερού».
Πηγή:topontiki.gr
Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Μία αξιόλογη και αξιέπαινη δωρεά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στο ΚΥ Πύλης(βίντεο/φωτό)

Σε μία αξιόλογη, αξιέπαινη και ταυτόχρονα συγκινητική δωρεά, πέρασε σήμερα η Δ/νση της Συν…