23423423-3_14

Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί μια κορυφαία στιγμή της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, μια επέτειο από την οποία ακόμη και σήμερα προσλαμβάνουμε μηνύματα και αντλούμε διδάγματα.

Ο Ελληνισμός γιορτάζει και το Ελληνικό Έθνος ξαναζωντανεύει και ξαναζεί την αλησμόνητη εκείνη εποχή. Το «ΟΧΙ» είναι το μέγιστο κατόρθωμα, είναι σταθμός με βαθύ νόημα που συμβολίζει αιώνια την πάλη του δίκαιου με το άδικο, τον αγώνα για την αρετή, τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μας επιτάσσει να θέτουμε κάθε φορά υψηλούς στόχους ώστε να επικεντρωνόμαστε σε μια ισχυρή και υπερήφανη Ελλάδα που θα διασφαλίζει σε όλους τους πολίτες της το δικαίωμα να ζουν σε μια ανοιχτή κοινωνία ισότητας, ευημερίας και αλληλεγγύης.

Είναι καθήκον μας να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας και να συνεχίσουμε να τιμούμε έμπρακτα όλους όσοι θυσιάστηκαν για την εθνική ανεξαρτησία, την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για να μπορούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι να απολαμβάνουμε τα αγαθά της δημιουργίας και της προκοπής.

Ας εμπνευστούμε από τη γενιά του 1940 και ας υψώσουμε με περηφάνια και σεβασμό το σύμβολό μας, την ελληνική σημαία, ως απόδοση φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης.

Χρόνια πολλά και ελεύθερα!!!

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Τοποθέτηση Κ. Παπακώστα κατά την επίσκεψη αυστριακής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα

Επίσκεψη αντιπροσωπείας  Αυστριακών Βουλευτών, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Κοινοβουλευτι…