Katixitiko Pylis (1)

Με αφορμή την εορτή της Υπαπαντής, οι κατηχήτριες του Κατηχητικού Σχολείου Πύλης κ.κ. Χαρ. Μπαμπαλιάρη, Χριστ. Νικολάου, Δημ. Μαγκούτη, Νόννα Βασιλειου & Σταυρ. Τσέργα, αποφάσισαν να διοργανώσουν την χθεσινή γιορτή, αφιερωμένη στην προστάτιδα όλων των μητέρων, την Παναγία μας, μητέρα του Θεού, μητέρα των ανθρώπων, μητέρα της αγάπης.

Η εκδήλωση, με πρωταγωνιστές τα παιδιά, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Δ. Πύλης, χθες το απόγευμα στις 4:30, σε ένα ζεστό & εορταστικό κλίμα, σημειώνοντας πολύ μεγάλη επιτυχία.

Παιδικά χαμόγελα, σκηνικά δρώμενα, ποιήματα, τραγούδια, κελαριστές φωνούλες από πλήθος μικρών αγγέλων πλημμύρισαν την πανέμορφα στολισμένη κεντρική σκηνή, ενθουσιάζοντας το πολυπληθές ακροατήριο.

Η παράσταση των μικρών πρωταγωνιστών ξεκίνησε με τον ψαλμό «αγνή παρθένε Δέσποινα», υπό την συνοδεία της μουσικού κας Δέσποινας Πλαστάρα. Στη συνέχεια τα παιδιά παρουσίασαν μια στιχομυθία μεταξύ Θεού & Αγγέλων, για να ακολουθήσει το θεατρικό έργο του αμαρικανού συγγραφέα Σελ Σιλβερστάιν «Το δέντρο που έδινε». Έργο το οποίο αντιπροσωπεύει την αστείρευτη αγάπη της μητέρας προς το παιδί της.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μία συνέντευξη προς τα παιδιά, κατά την οποία κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των κατηχητριών τους, σχετικές με τις μητέρες τους.

Στην αρχή της εκδήλωσης σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος κ. Κων/νος Μαράβας, ο επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Βαλ. Τσιούτσιας, ο βουλευτής της ΝΔ Τρικάλων κ. Θαν. Λιούτας & ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλης π. Δημ. Κατσαρός, ο οποίος μεταξύ άλλων εξήρε το θεάρεστο & δημιουργικό έργο των κατηχητριών στο Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας Αγ. Νικολάου Πύλης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μάκης Παπαγεωργίου & Γεώρ. Τζιορτζιώτης, ο πρόεδρος της ΤΚ Πύλης κ. Βασ. Κανέλας και οι δημ. σύμβουλοι κ.κ. Παν. Τσόλας & Κ. Τσιαμπαλής.

Katixitiko Pylis (24)

Katixitiko Pylis (23)

Katixitiko Pylis (21)

Katixitiko Pylis (22)

Katixitiko Pylis (20)

Katixitiko Pylis (19)

Katixitiko Pylis (18)

Katixitiko Pylis (17)

Katixitiko Pylis (16)

DSC05034

Katixitiko Pylis (15)

Katixitiko Pylis (14)

Katixitiko Pylis (13)

Katixitiko Pylis (12)

Katixitiko Pylis (11)

Katixitiko Pylis (10)

Katixitiko Pylis (9)

Katixitiko Pylis (8)

Katixitiko Pylis (7)

Katixitiko Pylis (5)

Katixitiko Pylis (4)

Katixitiko Pylis (3)

Katixitiko Pylis (2)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…