Diimerida (1)

Με ελάχιστο κόσμο, είναι η αλήθεια, αλλά αρκετό ενδιαφέρον, η διημερίδα με θέμα: «Κλιματική Αλλαγή – Αιτίες – Συνέπειες – Αντιμετώπιση Δημοτικά Σχέδια Μείωσης Εκπομπών Άνθρακα», που ξεκίνησε τις εργασίες της σήμερα το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δ. Πύλης.

Στην Διημερίδα, η οποία έχει τεθεί υπό την αιγίδα της ΚΕΓΕ, συνδιοργανώνουν το «Δίκτυο Πίνδος», το «Πράσινο Ταμείο», ο Δ. Πύλης και το επιμελητήριο Τρικάλων, συμμετέχουν σημαντικοί και αξιόλογοι ομιλητές, από τον επιστημονικό & πολιτικό χώρο και περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες και θα λάβει τέλος μεθαύριο Κυριακή με την 4η & 5η θεματική ενότητα, που περιλαμβάνει επίσκεψη σε πληγείσες περιοχές των Πύλης & Μουζακίου.

Κεντρικό θέμα στην τοποθέτηση του Δημάρχου Πύλης κ. Κων/ίνου Μαράβα, ήταν η ταχεία επίσπευση όλων εκείνων των διεργασιών που απαιτούνται, ώστε να πάρει πλέον μπρος το Υ/Η της Μεσοχώρας, προσφέροντας όλα εκείνα τα θετικά αποτελέσματα για το οποίο σχεδιάστηκε, απέναντι στη φύση & την κοινωνία.

Τοποθετήσεις έγιναν κι από τον κ. Ανδρέα Στεργίου, Πρόεδρο του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΙΝΔΟΣ και Δημάρχου Αργιθέας, τον κ. Βασίλειο Γιαγιάκο, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων & Αντ/δρο της ΚΕΕ Ελλάδος, τον κ. Κ. Παππά συντονιστή της Αποκεντρωμένης Δ/σης Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδος, καθώς κι από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρ. Τριαντόπουλο.

Ο κ. Τριαντόπουλος αναφερόμενος στην Κλιματική Αλλαγή, χαρακτήρισε το φαινόμενο ως μια νέα κρίση, η οποία αποτελεί τη νέα δυσμενή πραγματικότητα, που φέρνει ισχυρά καιρικά φαινόμενα, αναγκάζοντας την Κυβέρνηση σε μία νέα στρατηγική αντιμετώπισης του φαινομένου, η οποία μάλιστα συμβαδίζει με την φιλοσοφία και του ιδίου του Πρωθυπουργού & στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής, μέσω της οποίας Κυβέρνηση & Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεργάστηκαν αρμονικά & στο πεδίο, υλοποιώντας μέτρα και στους τρεις πυλώνες, που προέκρινε η Κυβέρνηση, για την ορθή διαχείριση των περιβαλλοντικών κρίσεων.

Μετά & την τοποθέτηση του κ. Τριαντόπουλου, ο κ. Βασ. Γιαγιάκος ως συντονιστής της 1ης θεματικής ενότητας, που αφορούσε στην «Ενεργειακή Μετάβαση», κάλεσε τους αξιόλογους καλεσμένους ομιλητές, να αναπτύξουν την θεματολογία τους ως εξής…:

ΘΕΜΑ: Διαχείριση Κινδύνων και Ανθεκτικότητα Υποδομών των ΟΤΑ σε Περίοδο Εξελισσόμενης Κλιματικής Κρίσης

Εισηγητής: Ευθύμιος Λέκκας, Καθηγητής ΕΚΠΑ. Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας

ΘΕΜΑ: Σύγχρονα Συστήματα Παρακολούθησης Εδαφικών Μετατοπίσεων και  Κρίσιμων Υποδομών με Δορυφορικές Τεχνικές

Εισηγητής: Αθανάσιος Γκανάς, Γεωλόγος – Σεισμολόγος, Διευθυντής

Ερευνών Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

ΘΕΜΑ: Κλιματική Κρίση και Ενεργειακή Μετάβαση. Οι Προκλήσεις για την Ελλάδα

Εισηγητής: Ιωάννης Μανιάτης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά. Πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

ΘΕΜΑ: Ο Ρόλος της Σύγχρονης Αυτοδιοίκησης και η Συμβολή της στη

             Μείωση Ρύπων και την Πρόληψη Φυσικών καταστροφών  Εισηγητής: Παναγιώτης Νάνος, Δήμαρχος Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

ΘΕΜΑ: Μετάβαση στην Κλιματική Ουδετερότητα – Εθνικά Μέτρα Μετριασμού

              Διοξειδίου του Άνθρακα

Εισηγήτρια: Κυριακή Μεθενίτη, Φυσικός ΕΚΠΑ Msc, Στέλεχος Τμήματος Κλιματικής Αλλαγής Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

ΘΕΜΑ: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Δυνατότητες και Προτεραιότητες.

Εισηγητής: Κων/νος Κατσιφαράκης, Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών  Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, πρώην ΚοσμήτοραςΠολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ.

Τοποθετήσεις – Ερωτήσεις

Συμπεράσματα – προτάσεις

20:30     Δείπνο

Στην σημερινή 1η ημέρα της διημερίδας, παραβρέθηκαν Αντιδήμαρχοι & δημ. σύμβουλοι της Κυβερνώσας δημ. παράταξης, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κα Δήμητρα Νάτσινα, ο επικεφαλής της δημ. παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Πύλης κ. Βάιος Καλύβας, δημ. σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, καθώς & σπουδαστές της ΣΜΥ.

Diimerida (34)

Diimerida (33)

Diimerida (32)

Diimerida (31)

Diimerida (30)

Diimerida (29)

Diimerida (28)

Diimerida (27)

Diimerida (26)

Diimerida (25)

Diimerida (24)

Diimerida (23)

Diimerida (22)

Diimerida (21)

Diimerida (20)

Diimerida (17)

Diimerida (16)

Diimerida (15)

Diimerida (14)

Diimerida (13)

Diimerida (11)

Diimerida (10)

Diimerida (9)

Diimerida (8)

Diimerida (7)

Diimerida (6)

Diimerida (5)

Diimerida (4)

Diimerida (3)

Diimerida (2)

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…