Pita-kynigwn-49

Στην κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης, παραβρέθηκε χθες ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Παιδείας κ. Μάκης Παπαγεωργίου, ο οποίος ερωτώμενος, προέβη στην παρακάτω δήλωση…:

“Το κυνήγι όταν ασκείται με βάση τις αρχές της αειφορικής κάρπωσης, αναμφισβήτητα μπορεί να αποτελέσει ένα απαραίτητο διαχειριστικό μέσο για την προστασία των θηραματικών πληθυσμών”, εξασφαλίζοντας την βιοποικιλότητά τους, αποτελώντας παράλληλα και ένα μέσο προστασίας του περιβάλλοντος.

Από οικονομικής απόψεως το κυνήγι αποτελεί και μια άλλη εναλλακτική μορφή τουρισμού, που βοηθαέι σε μεγάλο βαθμό να παραμείνουν οι αγροτικές κοινότητες οικονομικά βιώσιμες εκτός των παραδοσιακών τουριστικών περιόδων, ανοίγοντας συν τοις άλλοις κι πολλές θέσεις εργασίας, οι οποίες χρηματοδοτούνται από τους ίδιους τους κυνηγούς, μέσω των Συλλόγων τους.

Ας μην ξεχνάμε πως το κυνήγι στην Αρχαιότητα, οι ευκλεείς πρόγονοί μας, το είχαν σε μεγάλη υπόληψη και αποτελούσε μια αγαπημένη τους ασχολία όπως βεβαιώνουν πολλοί αρχαίοι συγγραφείς

Ο Πλάτωνας π.χ. ύμνησε το κυνήγι σαν θεία άσκηση και γύμναση για δυνατούς άνδρες. Τον ηθικό και παιδαγωγικό ρόλο του κυνηγιού τόνισαν και άλλοι αρχαίοι Έλληνες πεζογράφοι και ποιητές όπως ο Όμηρος, ο Πλούταρχος και ο Αρριανός.

Για τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πύλης, οφείλω να αναγνωρίσω αυτόν τον κοινωνικοοικονομικό ρόλο που επιτελεί με επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του και αυτή η Δημ. Αρχή, όπως και εγώ προσωπικά, ήμασταν και θα είμαστε στο πλευρό τους, στα όρια του δυνατού. 

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Βγήκε μαχαίρι σε ΤΚ του Δ. Πύλης…

Για άγνωστες προσωπικές διαφορές, ήρθαν σε συμπλοκή δύο νεαρά άτομα 40 & 35 χρονών περ…