default

Στη νέα γέφυρα στην Πύλη, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2024, ανήμερα των «Φώτων», εκ του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πύλης π. Δημ. Κατσαρού, η κατάδυση του σταυρού & ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων, με βασικό χαρακτηριστικό και φέτος, όπως και πέρσι, τον καθ’ όλα ανοιξιάτικο καιρό, γεγονός που βοήθησε κι άλλους ιερείς να προβούν στο ίδιο σκηνικό, παρουσία αρκετών πιστών.

Στην Πύλη, αμέσως μετά τον μέγα αγιασμό, στην Εκκλησία του Αγίου Βησσαρίωνος, όπου προηγουμένως ετελέσθη Όρθρος & Θεία Λειτουργία κλήρος & πολλοί πιστοί, παρουσία του Δημάρχου Πύλης κ. Κ. Μαράβα, των αστυνομικών & πολιτικών Αρχών του τόπου, μετέβησαν στη νέα γέφυρα που συνδέει την Πύλη με την Πόρτα Παναγιά στον Πορταϊκό ποταμό, όπου ετελέσθη ο Αγιασμός των υδάτων & η  κατάδυση του Σταυρού.

Η ανέλκυση του Σταυρού, πραγματοποιήθηκε από νεαρό χειμερινό βουτηχτή, ενώ τρεις ακόμη ήταν οι ψύχραιμοι μαζί του, οποίοι αψηφώντας, όπως και να το κάνουμε» τα κρύα νερά Πορταϊκού, βούτηξαν χωρίς πολλές αναστολές & ανέσυραν τον Σταυρό, τηρώντας κατά γράμμα το έθιμο που συνηθίζεται χρόνια τώρα, κατά την συγκεκριμένη ημέρα, όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά & σε άλλες χώρες με το ίδιο θρήσκευμα.

Πλάνα drown, για το pylinews.grPredator

Agiasmos Pyl (3)

Agiasmos Pyl (2)

Agiasmos Pyl (4)

default

default

default
default

default

default

Agiasmos Pyl (1)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…