2

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, και στη συζήτηση επί της αρχής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την άρση των περιορισμών στο δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, τοποθετήθηκε σήμερα η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα. 

Το νομοσχέδιο, το οποίο με ένα μόνο άρθρο αίρει το σύνολο των περιορισμών που είχαν τεθεί με ανάλογο νομοθέτημα το 2019, για τους Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού, εισάγεται για δεύτερη φορά προς ψήφιση μετά το 2021, οπότε και δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους των 2/3 του σώματος της Βουλής, προκειμένου να τεθεί εν τέλει σε εφαρμογή.

«Το νομοσχέδιο αυτό διορθώνει μία διαχρονική αδικία που αφορά μία σημαντική μερίδα Ελλήνων συμπολιτών μας, οι οποίοι είτε ζουν μόνιμα είτε τυγχάνει να βρίσκονται στο εξωτερικό κατά την περίοδο διενέργειας των εκλογών», εξηγεί η Βουλευτής κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση, συμπληρώνοντας πως «η διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού, είναι μία δίκαιη απαίτηση που οφείλουμε επιτέλους να ικανοποιήσουμε».

Απευθυνόμενη στην αντιπολίτευση εξέφρασε τη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή της απέναντι στην διαρκή «φοβικότητα και τον αρνητισμό σε όλα», τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν είναι πρόθυμη να χωρίσει τους Έλληνες σε δύο ταχύτητες με βάση την οικονομική τους δυνατότητα. «Πιστεύουμε στην δημοκρατία και στην ισότητα. Και σύμφωνα με αυτά θα πορευθούμε», δήλωσε. 

Η Βουλευτής, φορτισμένη συγκινησιακά συμπλήρωσε πως ως παιδί απόδημων Ελλήνων, γνωρίζει καλά πως υπάρχουν Έλληνες που για οικονομικούς ή άλλους λόγους, όπως ήταν και η δική της οικογένεια, δεν δύνανται να ταξιδέψουν στην χώρα μας για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, και πως το νομοσχέδιο αυτό, προσφέρει μία άμεση και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας.

Σε μία συνεδρίαση που η δημοκρατία σημείωσε μία ακόμα νίκη, φάνηκε, πως η πολυπόθητη πλειοψηφία των 2/3, θα επιτευχθεί με τη σύμφωνη γνώμη των μειοψηφούντων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ικανοποιώντας ένα διαχρονικό αίτημα των απόδημων Ελλήνων. 

1

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…