264010468_637375324148004_3803227481579957057_n

Σε εξέλιξη επαφές του Δημάρχου Θ. Στάθη, με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας  

Με το αρ. πρωτ. 8478/20-09-2023 έγγραφό του προς το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα προς την Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ., ο Δήμος Μουζακίου ζήτησε την παραχώρηση οικίσκων για κάλυψη επειγουσών αναγκών στέγασης πληγέντων δημοτών από τα πλημμυρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας «Ντάνιελ». 

Απαντώντας σχετικά το Υπουργείο (με το έγγραφο αρ. πρωτ. 20835/ΓΔστ6/3-10-2023), ζήτησε αναλυτικές πληροφορίες για τους πληγέντες της περιοχής μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης.

Έτσι, η Δημοτική Αρχή καλεί τους ενδιαφερόμενους πλημμυρόπληκτους δημότες, να προσέλθουν το συντομότερο στους κατά τόπους Προέδρους των Κοινοτήτων για να καταθέσουν τα αναγκαία δικαιολογητικά, με βάση τα οποία θα αναδειχθούν οι δικαιούχοι προσωρινής διαμονής σε οικίσκους. 

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) οι οποίες αναγράφονται στο ως άνω αναφερόμενο απαντητικό έγγραφο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας:

  • Οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι ιδιοκτήτες των οποίων οι κατοικίες οι οποίες διέμεναν κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλες ή επικίνδυνες για χρήση, (σύμφωνα με το δελτίο επανελέγχου).
  • Οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι πολίτες οι οποίοι διέμεναν την ημέρα εκδήλωση της φυσικής καταστροφής στην πληγείσα κατοικία και τόσο οι ίδιοι όσο και τα μέλη της οικογένειάς τους που συνοικούσαν στην πληγείσα κατοικία και δεν διαθέτουν άλλη κενή κατοικία εντός του Δήμου όπως προκύπτει και από τα φορολογικά τους στοιχεία (Ε1, Ε2, Ε9).
  • Για τη διαπίστωση της χρήσης του πληγέντος κτιρίου ως κύριας και μόνιμης κατοικίας του αιτούντος διαμονή σε οικίσκο, προσκομίζονται επιπλέον των άλλων δικαιολογητικών, εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ηλεκτροδότησης της πληγείσας κατοικίας.
  • Οι οικίσκοι θα παραχωρηθούν για δύο χρόνια.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ Θ. ΣΤΑΘΗΣ Οι επαφές του Δημάρχου κ. Θεοφάνη Στάθη και των αρμοδίων Υπηρεσιών του Δήμου Μουζακίου με την ηγεσία του Υπ. Κλιματικής Κρίσης και τη Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ. θα συνεχιστούν μέχρι να δοθεί η έγκριση παραχώρησης των οικίσκων στους δικαιούχους πλημμυροπαθείς. 

 

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…