e0f3bc97f2ac474a951cdefa0510dcea

Ισχυρός σεισμός 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 8:26 το πρωί της Παρασκευής, με επίκεντρο στην Κεντρική Ευβοία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το ακριβές επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 6 χιλιόμετρα ανατολικά του Προκοπίου Ευβοίας και το εστιακό βάθος είναι στα 14,6 χιλιόμετρα.

 Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός ήταν 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Αμέσως μετά τον σεισμό ακολούθησαν τέσσερις ακόμα μετασεισμοί στην ίδια περιοχή, με τον μεγαλύτερο στους 3,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Σημειώνεται πως ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική.

Μικροζημιές σε καταστήματα – Κλείνουν τα σχολεία

Στα σπίτια τους θα επιστρέψουν οι μαθητές των σχολείων στα χωριά που βρίσκονται γύρω από το επίκεντρο (Προκόπι, Αγία Αννα, Πήλι κ.α.), σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, Φάνη Σπανό. Ωστόσο, όπως είπε δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σπανός είπε επίσης ότι σημειώθηκαν μικροζημιές σε καταστήματα και κατολισθήσεις σε επαρχειακούς δρόμους, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Τι λένε οι σεισμολόγοι

Λέκκας: Μάλλον είναι η οροφή

«Πρόκειται για περιοχή με έντονη σεισμικότητα σε χαμηλά και διαφορετικά επίπεδα, με χαρακτηριστικό ότι δεν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς. Είναι νωρίς για να ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Το ιστορικό δεδομένο είναι ότι δεν δίνει η περιοχή μεγάλους σεισμούς και πιθανόν ο σημερινός σεισμός να είναι η οροφή», δήλωσε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

«Είναι διαχρονικά συνεχής δραστηριότητα σε μεγάλη τεκτονική δομή με χαρακτηριστικό ότι δίνει μικρούς σεισμούς, που πριν από 15 χρόνια και πριν από δύο χρόνια έδωσε σεισμό 4,8 βαθμών. Συγκεντρώνουμε τα στοιχεία για να δούμε τα δεδομένα και είμαστε σε επαφή με τα αρμόδια υπουργεία και φορείς για να δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση», πρόσθεσε.

Πηγή:thetoc.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Ανακοίνωση με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνονται τα εξής: Αναφορικά με περιστατικό φερόμενης διά…