CSE Executive Workshop CSRD & ESRS info

Το Κέντρο Αειφορίας (CSE) πραγματοποίησε υψηλών προδιαγραφών Εxecutive Workshop με θέμα «CSRD & ESRS Προσκλήσεις και Ευκαιρίες», στις 18 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Electra Palace.

Τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις του workshop από τους Ν. Αυλώνα, Ε. Σπυροπούλου, Γ. Τσαπρούνη και TShimotaya, παρακολούθησαν περισσότερα από 30 στελέχη κορυφαίων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών από όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Περισσότερα από 30 στελέχη  κορυφαίων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών από όλους τους κλάδους της οικονομίας παρευρέθησαν στο υψηλών προδιαγραφών Εxecutive Workshop με θέμα «CSRD & ESRS Προσκλήσεις και Ευκαιρίες», που διοργάνωσε το Κέντρο Αειφορίας (CSE) στις 18 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Electra Palace.

Το workshop απευθυνόταν σε υψηλόβαθμα στελέχη εταιριών που επιδιώκουν να ενσωματώσουν στην εταιρική στρατηγική τους τις νέες επερχόμενες νομοθεσίες CSRD, CSDD και Green Claims που αφορά την πράσινη παραπλάνηση (green washing) των καταναλωτών, επενδυτών και άλλων ενδιαφερομένων μερών.

CSE Executive Workshop CSRD & ESRS

Στο workshop οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τέσσερις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις: 

  • Ανάλυση σχετικά με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την υποχρεωτική υποβολή εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Corporate Sustainability Reporting Directive – CSRD) και το πρότυπο ESRS (European Sustainability Reporting Standard), που αποτελεί το πλέον καυτό θέμα για τις επιχειρήσεις, από τον Πρόεδρο του Κέντρου Αειφορίας (CSE) Νίκο Αυλώνα.
  • Τον τρόπο με τον οποίο τα κριτήρια ESG έχουν επηρεάσει την επιχειρηματική αγορά της Ασίας, από τον επί 12 χρόνια συνεργάτη του Κέντρου Αειφορίας (CSE) στην Ιαπωνία, Takeshi Shimotaya, Managing Director της Sustainavision.
  • Τη στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης που εφαρμόζει με επιτυχία η Leroy Merlin, από τη Sustainability Leader,  κα Εύη Σπυροπούλου.
  • Τις προσκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει μία στρατηγική ESG, από τον Chief Communication Officer της Intrakat Group, κ. Γιώργο Τσαπρούνη.

Μετά τις παρουσιάσεις συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι εταιρίες κατά την εφαρμογή της CSRD  και άλλων Ευρωπαϊκών νομοθεσιών και μέσα από έναν γόνιμο διάλογο παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές και εργαλεία ενσωμάτωσης μεταξύ των οποίων και το ESRS Gap Analysis του Κέντρου Αειφορίας (CSE). Τέλος, ενημερώθηκαν τα στελέχη των επιχειρήσεων για τα επερχόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα υλοποιήσει το Κέντρο Αειφορίας διαδικτυακά τον Νοέμβριο: 9,10,13/11/23 σε συνεργασία με το ΟΠΑ το «Πράσινο Μάρκετινγκ & Eπικοινωνία για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» και 6,7,9/11/23 το Global GRI Standards, Certified Training Course (New Version on ESG Reporting)

Το Κέντρο Αειφορίας CSE, πιστό πάντα στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης, διοργάνωσε την εκδήλωση φροντίζοντας για τη μείωση όλων των εκπομπών ρύπων που μπορούν να αποφευχθούν και για τις εναπομείνασες αναπόφευκτες εκπομπές προχώρησε, με την πολύτιμη συνεργασία του έγκριτου Ευρωπαϊκού Οργανισμού First Climate, στην αντιστάθμισή τους, ώστε να πιστοποιηθεί το event ως Κλιματικά Ουδέτερο.

Για περισσότερες πληροφορίες: 2108085565, [email protected]

 

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Σε δύο ποδηλατικά διήμερα δρόμου και ορεινής ποδηλασίας, συμμετείχε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων. Στα μετάλλια Ντάκου & Σιδέρης

Δύο μετάλλια για Ντάκου Ευα στην Μάνδρα και  ένα για Σιδέρη Παναγιώτη στην Άμφισσα.  Το πε…