356497836_830275625371590_7458845668910281686_n

Ο πρόεδρος  του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων κ. Αθανάσιος Γ. Δημητρίου συνοδευόμενος από τον  Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας κ. Βασίλειο Παπαγιάννη, επισκέφθηκαν την Τρίτη 04/07/2023, στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, τον Αστυνομικό Διευθυντή,  Αξιότιμο κ. Δημήτριο Μήτραινα.

Ο πρόεδρος των Ιεροψαλτών ενημέρωσε τον Αστυνομικό Διευθυντή για θέματα που εμπίπτουν στο κοινό πεδίο ενδιαφέροντος, τον ενημέρωσε επίσης ότι η Βυζαντινή Μουσική έχει συμπεριληφθεί στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO καθώς επίσης και ότι ο φάκελος υποψηφιότητας, που συνέταξαν από κοινού Κύπρος και Ελλάδα με τη στήριξη της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO και της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, τεκμηριώνει την αξία της «Ψαλτικής Τέχνης» ως το κύριο μέσον επικοινωνίας της θρησκευτικής λατρείας των ανά την υφήλιο Ορθόδοξων χριστιανών και σπουδαίο είδος φωνητικής μουσικής τέχνης.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής, από την μεριά του  χαρακτήρισε  την Βυζαντινή μουσική αξιόλογη και δεν έκρυψε πως τα τελευταία χρόνια η βυζαντινή μουσική έχει μεγαλύτερη απήχηση. Επίσης δήλωσε ότι θαυμάζει την Βυζαντινή μουσική, γιατί  εκφράζεται μόνο με την ανθρώπινη φωνή και όχι με κάποιο μουσικό όργανο και αυτό είναι μια έμπρακτη εκδήλωση πνευματικής πειθαρχίας που απαιτεί  έντονη αυτοσυγκέντρωση.

Κλείνοντας αυτήν την όμορφη και εποικοδομητική συζήτηση που είχαν ο πρόεδρος  και ο Υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων και εθιμοτυπίας των Ιεροψαλτών  με τον Αστυνομικό Διευθυντή, ο κ. Μήτραινας, τους επισήμανε ότι εάν θέλουμε να προοδεύσουμε πνευματικά θα πρέπει να ακούμε μουσική που εμπνέει και προκαλεί θετικά αισθήματα και σκέψεις, όπως η Βυζαντινή Μουσική.

Τέλος επαναβεβαιώθηκαν οι  εξαιρετικές σχέσεις του Σωματείου Ιεροψαλτών με την Αστυνομία καθώς και η άριστη συνεργασία σε ζητήματα κοινωνικής δράσης, προς όφελος της κοινωνίας

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Ρεκόρ συμμετοχών στις «Λαζαρίνες 2024» στα Τρίκαλα 

Πάνω από 500 οι συμμετοχές από μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων είτε ομαδικά είτε ατομικά …