Μ.Καλύβια

Συνεχίζουμε την αλληλεγγύη στους πλημμυρόπληκτους. Ενισχύουμε την  προστασία του λαού  απέναντι στην “επιλεκτική” κρατική ανυπαρξία 

50 μέρες έχουν περάσει  από τις φονικές πλημμύρες και πέρα από τις κρατικές υποσχέσεις δεν έχουν προχωρήσει παρά ελάχιστα κι από τα λίγα που έχουν εξαγγελθεί. 

 Τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν  αφού κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμος δεν  δίνουν καμία ουσιαστική απάντηση.  

Βασική στήριξη των πλημμυροπαθών είναι η αλληλεγγύη του λαού.

  Μόνη διέξοδος  να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και δυναμώσουμε την συλλογική διεκδίκηση.

Η επιλεκτική ανικανότητα του κράτους ξανά στο προσκήνιο, αφού από την μία με ένα κουμπί πλειστηριάζουν εκατοντάδες σπίτια καθημερινά εργαζόμενων συναδέλφων μας, αμέσως δίνουν εκατομμύρια κρατικό χρήμα σε εφοπλιστές και μεγαλοβιομήχανους αλλά επιλέγουν να δίνουν «με το ζόρι» ελάχιστα ευρώ , που δε φτάνουν ούτε για τα υποτυπώδη, για την προστασία της υγείας και της ζωής μας.

Καταυλισμός Κουτσόχερο-3

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. 

Το τελευταίο 10ήμερο τα σωματεία μας πραγματοποίησαν 5 αποστολές για παράδοση βασικών ειδών διαβίωσης σε τουλάχιστον 10 πλημμυρόπληκτα χωριά.

  Ταυτόχρονα , ενίσχυσαν αποφασιστικά με υλικά την Επιτροπή Πλημμυροπαθών Φαρκαδόνας , έτσι ώστε να στηθεί στέκι αλληλεγγύης σε χώρο στο κέντρο της Φαρκαδόνας.

     Η ανταπόκριση προσφοράς του λαού της περιοχής μας , καθώς και φορέων όλης της χώρας είναι μεγάλη και ιδιαίτερα συγκινητική . 

Το τελευταίο 15νθήμερο έφτασαν στα Τρίκαλα προσφορές από την Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Αττικής , από το Εργατικό Κέντρο Άρτας , το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων , το Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Γρεβενών , το Συνδικάτο Οικοδόμων Γρεβενών κ.α.

Είμαστε περήφανοι για τους συναδέλφους μας, που έμπρακτα έδειξαν την αλληλεγγύη τους στο λαό της Θεσσαλίας, αλλά ταυτόχρονα θεωρούμε πως η καλή θέληση , ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη δεν μπορεί  να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες που έχουν προκύψει στην περιοχή μας 

Γλίνος-1

Στον αγώνα βρίσκεται η ελπίδα μας

Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους, τα σωματεία των ΕΒΕ, όπως έχουν ανταποκριθεί στην μεγάλη και συνεχή προσφορά αλληλεγγύης, να βάλουν άμεσα  στο επίκεντρο της διεκδίκησης και πάλης, την οργάνωση του αγώνα για όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση και την προστασία της ζωής μας μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση για την οργάνωση, συντονισμό και ενδυνάμωση του αγώνα θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις , παίρνοντας ανάλογες πρωτοβουλίες.

   Γιατί όπως έχει αποδειχθεί μόνο με την κινητοποίηση, την πίεση που ασκούν η συλλογική διεκδίκηση και οι αγώνες μπορούμε να προστατέψουμε το λαό και τα δικαιώματα του. 

Συνεχίζουμε την αλληλεγγύη μας , εργατικά σωματεία –Φορείς του Νομού Να γίνει φώς η αλληλεγγύη μας! Διέξοδο θα δώσει ο αγώνας μας!

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

  • ΣΥΝΔΙΚΑΤO ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ  
  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ  
  • ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΙΚΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ  
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕΦΑΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
  • ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ & Κ.Υ.( Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Τ.)
  • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ –Κ.Υ. Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ «Η ΑΝΟΙΞΗ»
Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…