kedasy-Trikala

  Το 26ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων φιλοξένησε με επιτυχία το βιωματικό σεμινάριο που διοργανώθηκε από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Προσχολικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, κα Ευανθία Κοτρώτσιου, σε συνεργασία με το Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) Τρικάλων.

  Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 5μμ και 8μμ και είχε ως θέμα «Ενδυνάμωση του έργου των εκπαιδευτικών μετά από φυσικές καταστροφές». Σκοπός του βιωματικού σεμιναρίου ήταν να προσφέρει στους νηπιαγωγούς της περιοχής ένα εμπεριστατωμένο πλαίσιο για την αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων που προκύπτουν κατά την επάνοδο των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον μετά από φυσικές καταστροφές.

  Συμμετείχαν ως εισηγητές ο κος Απόστολος Σπαθής, Προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., η κα Ιωάννα Βούρλα, Ψυχολόγος του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., και η κα Ευθυμία Μπρέλλα, επίσης Ψυχολόγος του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. , οι οποίοι προσέφεραν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της τραυματικής εμπειρίας των παιδιών μετά από φυσικές καταστροφές αλλά και για το πώς οι εκπαιδευτικοί μπορούν να στηρίξουν αποτελεσματικά το έργο τους.

  Η κα Ευανθία Κοτρώτσιου, διοργανώτρια του σεμιναρίου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή και τον ενθουσιασμό των νηπιαγωγών, τονίζοντας τη σημασία της προετοιμασίας τους για αντίστοιχες κρίσιμες καταστάσεις.

  Το Βιωματικό Σεμινάριο αποτέλεσε ένα ακόμη επιτυχημένο βήμα προς τη βελτίωση της παιδαγωγικής διαδικασίας στην περιοχή των Τρικάλων και την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου μετά από δύσκολες συνθήκες. Οι οργανωτές εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς όλους τους συμμετέχοντες και είναι αισιόδοξοι για το μέλλον της εκπαίδευσης στην περιοχή.

  Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η εκπαίδευση αποτελεί τη βάση της κοινωνίας μας και είναι σημαντικό οι εκπαιδευτικοί να είναι πάντα προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση των αντιξοοτήτων που πιθανόν να προκύψουν. 

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…