Filyra Prasotigania (1)

Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων η σημερινή,  Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023,  όπου στην Κοινότητα Φιλύρας και στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου στις 11:00πμ, έλαβε χώρα «3η Γιορτή πρασοτηγανιάς», την οποία συνδιοργάνωσαν με επιτυχία και πολύ μεράκι, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλυριωτών, με την αμέριστη συμπαράσταση αρκετών εθελοντών του χωριού.

Στην επιτυχία της όλης εκδήλωσης, όπως πέρσι έτσι και φέτος, συνέβαλαν και οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες, που θύμιζαν περισσότερο Άνοιξη, παρά Χειμώνα!!!

Η προσέλευση του κόσμου ήταν απρόσμενα τεράστια, που εξέπληξε ευχάριστα & τους ίδιους τους διοργανωτές, που είδαν το χωριό τους σήμερα να «βουλιάζει» από κόσμο!!!

Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομους χαιρετισμούς από τ0ν πρόεδρο τον πρόδρο του νεοσύστατου Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλύρας κ. Κ. Παπαχαρίση, την Αντιπρόεδρο κα Νκολέτα Τιωρτζιώτη, τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/ίνο Μαράβα & του προέδρου του Συλλόγου Φιλυριωτών Αθήνας κ. Απ. Μπρέντα.

Στη συνέχεια τα παιδάκια του χωριού παρουσίασαν γνωστούς παραδοσιακούς χορούς, φορώντας παραδοσιακές στολές, ενώ στη συνέχεια έψαλλαν τα κάλαντα και τραγούδησαν γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγουδάκια, ενώ ο Αη Βασίλης, που για χάρη τους έφθασε φέτος πιο νωρίς στη Φιλύρα, τους χάρισε ένα τσουβάλι δώρα.

Από την γιορτή φυσικά δεν έλλειψε το κέφι και ο χορός, τον οποίο έσυρε πρώτη η δημοτική σύμβουλος κα Βάσω Παλλαντζά, ο Δήμαρχος και οι υπόλοιποι επίσημοι καλεσμένοι.

Και επειδή νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, του χορού προηγήθηκε φαγητό, με έμφαση στην περίφημη «πρασοτηγανιά», περί της οποίας ο λόγος της σημερινής γιορτής, την οποία ο κεντρικός μάγειρας, με κεντρική μαγείρισσα και τους βοηθούς τους, που ανέλαβαν να την ετοιμάσουν, την μαγείρεψαν αριστοτεχνικά, με την κλασική, πατροπαράδοτη συνταγή, κάτι που χρειάστηκε αρκετές ώρες για να «πετύχει και όχι να τύχει», ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό λάτρη της!

Στην «3η Γιορτή Πρασοτηγανιάς», στην Φιλύρα σήμερα, παραβρέθηκαν επίσης και τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των προαναφερομένων, η πρόεδρος του χωριού κα Λίτσα Βαμπούλα, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης κ. Θαν. Μανούρας, ο δημ. σύμβουλος κ. Κ. Πλαστήρας, καθώς & οι νεοκλεγέντες προέδροι…Φιλύρας κ. Ηλ. Κοκοτσέλος & Πιαλείας κ. Βασ. Παφίλης.

Filyra Prasotigania (3)

Filyra Prasotigania (4)

Filyra Prasotigania (5)

Filyra Prasotigania (6)

Filyra Prasotigania (7)

Filyra Prasotigania (8)

Filyra Prasotigania (9)

Filyra Prasotigania (10)

Filyra Prasotigania (11)

Filyra Prasotigania (12)

Filyra Prasotigania (13)

Filyra Prasotigania (14)

Filyra Prasotigania (15)

Filyra Prasotigania (16)

Filyra Prasotigania (17)

Filyra Prasotigania (18)

Filyra Prasotigania (19)

Filyra Prasotigania (20)

Filyra Prasotigania (21)

Filyra Prasotigania (22)

Filyra Prasotigania (23)

Filyra Prasotigania (24)

Filyra Prasotigania (25)

Filyra Prasotigania (26)

Filyra Prasotigania (27)

Filyra Prasotigania (28)

Filyra Prasotigania (29)

Filyra Prasotigania (30)

Filyra Prasotigania (31)

Filyra Prasotigania (32)

Filyra Prasotigania (34)

Filyra Prasotigania (35)

Filyra Prasotigania (36)

Filyra Prasotigania (38)

Filyra Prasotigania (40)

Filyra Prasotigania (41)

Filyra Prasotigania (42)

Filyra Prasotigania (43)

Filyra Prasotigania (37)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…