Arxiki (1)

Εντυπωσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Πύλης, κατά την παράσταση που έδωσαν σήμερα το απόγευμα στις 6:30, στο κατάμεστο από κόσμο Πολιτιστικό Κέντρο Δ. Πύλης, τιμώντας με τον δικό τους τρόπο, τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Μία εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε από τις δύο σχολικές δομές της Πύλης, σε συνεργασία με το Μουσικό Γυμνάσιο Τρικάλων, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η κα Αθανασία Γκίκα, Υπ/νη δραστηριοτήτων της Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, για να ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Δ/ντή της Α’/θμιας Εκπ/σης κ. Χρ. Τρικάλη & της Δ/ντριας του Μουσικού Γυμνασίου κας Βασιλικής Λύτρα.

Κατόπιν την σκυτάλη πήραν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, τα οποία παρουσίασαν ένα μικρό θεατρικό με τίτλο: «Τα Ελληνάκια», που αποτελεί διασκευή του παραμυθιού της Ευγενίας Φακίνου, εμπνευσμένο από τα κεντήματα και τα υφαντά της λαϊκής τέχνης, που αναπαριστούν τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Το συγκεκριμένο θατρικό επιμελήθηκαν η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Πύλης κα Ρούλα Σαργιώτη, η κα Ελένη Κολέτσιου, η κα Ελένη Γάβρου και η κα Άννα Χατζή-Δημητρίου.

Μετά τα παιδιά του Νηπιαγωγείου σειρά στην σκηνή πήραν τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, τα οποία παρουσίασαν την θεατρική παράσταση με τίτλο: «Τα πορτραίτα των ηρώων της Επανάστασης του 1821». Είναι εμπνευσένη από τα σημαντικότερα γεγονότα, που σημάδεψαν τα 400 χρόννια σκλαβιάς του Ελληνισμού, από την άλωση της Κωνσταντινούπολης, μέχρι και την δημιουργία του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους.

Την παράσταση έχουν επιμεληθεί η κα Ευαγγελία Μαγαλιού, η κα Φανή Στουρνά, η κα Δώρα Πατσιά και η κα Ευαγγελή Παλλαντζά. Την εκδήλωση πλαισίωσαν επίσης τραγούδια και χοροί, που αναφέρονται στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, με την συνοδεία της ορχήστρας του Μουσικού Γυμνασίου Τρικάλων.

Η εκδήλωση έκλεισε με έναν σύντομο χαιρετισμό από τον Δ/ντή του Δημ. Σχολείου Πύλης κ. Λεων. Τσανταρλιώτη.

Στην αποψινή εκδήλωση, εκτός των προαναφερόμενων, παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, η βουλευτής της ΝΔ Τρικάλων κα Κατερίνα Παπακώστα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Υπ/νος για θέματα Παιδείας κ. Μάκης Παπαγεωργίου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τίκκης, Γαρδικίου & Πύλης κ.κ. Χρυσόστομος, ο Δ/ντής του ΚΥ Πύλης κ.Ιωάν. Κουτσονάσιος, ο Περ. σύμβουλος κ. Ντ. Μπάρδας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλης π. Δημ. Κατσαρός, η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΔ κα Μαρίνα Πανάγου, ο Προϊστάμενος του ΠΚ Πύλης κ. Γεωρ. Καραχάλιος, η Γυμνασιάρχης του Γυμνασίου Μουζακίου κα Παν. Μανταλιά,  ο επικεφαλής του νέου Συνδυασμού «Πορεία στο Μέλλον» κ. Θεοδ. Χήρας και οι δημ. σύμβουλοι κ.κ. Βαλ. Τσιούτσιας,  Παν. Τσόλας & Ευάγγελος Κουτής.

ekdilosi (1)

ekdilosi (2)

ekdilosi (3)

ekdilosi (4)

ekdilosi (5)

ekdilosi (6)

ekdilosi (7)

ekdilosi (8)

ekdilosi (9)

ekdilosi (10)

ekdilosi (31)

ekdilosi (32)

ekdilosi (33)

ekdilosi (34)

ekdilosi (35)

ekdilosi (36)

ekdilosi (37)

ekdilosi (38)

ekdilosi (39)

ekdilosi (11)

ekdilosi (13)

ekdilosi (18)

ekdilosi (19)

ekdilosi (20)

ekdilosi (21)

ekdilosi (22)

ekdilosi (23)

ekdilosi (24)

ekdilosi (25)

ekdilosi (26)

ekdilosi (27)

ekdilosi (29)

ekdilosi (30)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

ΔΑ Δ. Μετεώρων: Ο κ. Παπαχρήστος για ακόμη μια φορά εδοξάσθη κρυπτόμενος και εξευτελίσθη εμφανιζόμενος

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μετεώρων στην ανακοίνωση της Δημοτικής Ομάδας «Ανοι…