kouretas

Μετά από 13 χρόνια ο Κώστας Αγοραστός παραδίδει τη σκυτάλη της περιφερειακής αρχής.

Ανατροπή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωτοβουλία» Δημήτρη Κουρέτα, να αναδεικνύεται νέος περιφερειάρχης για την επόμενη πενταετία και μάλιστα με ποσοστό που άγγιξε τις 20 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά!

Ο επικεφαλής της «Συμμαχίας υπέρ των Πολιτών», Κώστας Αγοραστός που εκλέγεται επί 13 χρόνια, από το 2011, περιφερειάρχης παραδίδει τη σκυτάλη στον κ. Κουρέτα.

Το αποτέλεσμα της κάλπης προδιαγράφηκε από την ενσωμάτωση των πρώτων κιόλας αποτελεσμάτων και κατέληξε σε εκλογικό θρίαμβο του κ. Κουρέτα, με διψήφιο ποσοστό διαφορά.

Η νίκη του κ. Κουρέτα ήταν «καθαρή» στο σύνολο των πέντε περιφερειακών ενοτήτων έναντι του κ. Αγοραστού. Στη Λάρισα συγκέντρωσε ποσοστό 60% και πλέον, στη Μαγνησία πάνω από 62%, στην Καρδίτσα πάνω από 64%, στα Τρίκαλα 52% και στις Βόρειες Σποράδες ποσοστό που έκλεισε στο 50,42%.

Ο κ. Κουρέτας κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής που τον έφερνε στη δεύτερη θέση με ποσοστό 34,11% έναντι 41,37% που απέσπασε ο κ. Αγοραστός, ο οποίος βρέθηκε στη δεύτερη πίσω από τον κ. Κουρέτα μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Στη Μαγνησία στην α’ Κυριακή ο κ. Κουρέτας είχε λάβει ποσοστό 37,14% και ο κ. Αγοραστός 35,72%.

«Δουλειά για να κλείσουν οι πληγές της Θεσσαλίας»

Στην πρώτη του δήλωση μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ο νέο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας μίλησε για νίκη της ίδιας της κοινωνίας.

«Η πρόταση που κάναμε ήταν αναπτυξιακή. Απευθυνθήκαμε σε όλους τους Θεσσαλούς πολίτες ανεξαρτήτως κομμάτων. Ωστόσο δεν μπορώ να πανηγυρίσω σήμερα αυτή τη νίκη. Η Θεσσαλία είναι μία πληγή. Και θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις για να επουλωθεί αυτή η πληγή», τόνισε ο κ. Κουρέτας.

Όπως ανέφερε βασική επιδίωξη θα είναι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας απέναντι στην Κυβέρνηση και τους θεσμούς.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κόμματα. Υπάρχει μόνο η Θεσσαλία. Ξεκινά μια καινούρια μέρα. Και το γραφείο μου θα είναι ανοιχτό σε κάθε Θεσσαλό πολίτη. Σήμερα ο Θεσσαλός χρειάζεται τη δική μας συνδρομή για να ορθοποδήσει», συμπλήρωσε.

«Θα είμαστε δίπλα στους Θεσσαλούς»

Τον κ. Κουρέτα συνεχάρη ο κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος ευχήθηκε καλή θητεία στην νέα περιφερειακή αρχή. «Εμείς θα είμαστε δίπλα στους Θεσσαλούς με δημιουργικό τρόπο. Κατορθώσαμε να πάμε τη Θεσσαλία ψηλά στην Ευρώπη και στον κόσμο. Το σχέδιο της επόμενης πενταετίας για τη Θεσσαλίας εμείς το εκπονήσαμε και αφορά στον άνθρωπο, τις υποδομές, το περιβάλλον, την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό», είπε ευχαριστώντας όλους τους συνεργάτες του αλλά και τον κόσμο που επί σειρά ετών εμπιστεύτηκε τον συνδυασμό.

Πηγή:taxydromos.gr

Συγκεντρωτικά στη Θεσσαλία

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-10-16 110811

Συγκεντρωτικά ανά Περιφερειακή Ενότητα

καρδιτσα

λάρισα

Μαγνησια

Σποραδες

Τρτικάλων

Συγκεντρωτικά από τους 4 Δήμους του Νομού Τρικάλων

Δημος Μετεώρων

Δήμος Πύλης

Δήμος Τρικκαίων

Δήμος Φαρκαδόνας

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…