New York

Δρόμοι, μαγαζιά, σπίτια και μετρό πλημμύρισαν στη Νέα Υόρκη, μετά το σαρωτικό βαρομετρικό που έπληξε την περιοχή, καθώς βροχή ενός μήνα έπεσε σε μόλις τρεις ώρες.

Όπως θα δείτε σε βίντεο που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στα social media, δρόμοι της Νέας Υόρκης και ειδικότερα στην περιοχή του Μπρούκλιν έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, με συνέπεια να διακοπεί η κυκλοφορία.

Νέα Υόρκη: Βροχή ενός μήνα έπεσε σε τρεις ώρες στο Μπρούκλιν
Βροχή ενός μήνα έπεσε στο Μπρούκλιν μέσα σε μόλις τρεις ώρες το πρωί της Παρασκευής. Έντονα ήταν τα φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της Νέα Υόρκης (New York / New Jersey / Connecticut), ενώ αναμένεται να συνεχιστούν έως και το βράδυ της Παρασκευής, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, οι καταιγίδες οφείλονται σε ένα χαμηλό βαρομετρικό κατά μήκος των ακτών του Ατλαντικού. Οι αρχές της Πολιτείας αντιμετωπίζουν με μεγάλη ανησυχία το φαινόμενο, ιδίως μετά το πέρασμα του τυφώνα Ίντα, τον Σεπτέμβριο του 2021, που στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους, οι περισσότεροι εκ των οποίων παγιδεύτηκαν σε υπόγεια σπιτιών που είχαν μετατραπεί σε διαμερίσματα.

Πάνω από 8 εκατομμύρια πολίτες έλαβαν ειδοποιήσεις για τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ώστε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Πολλοί σταθμοί του πολυδαίδαλου δικτύου του μετρό της πόλης πλημμύρισαν εν μέρει και ορισμένες γραμμές διέκοψαν τη λειτουργία τους στο Μπρούκλιν, όπως η G, που συνδέει την περιοχή με το Κουίνς.

«Εξακολουθούμε να αντλούμε νερά από τις γραμμές σε σταθμούς του Μπρούκλιν και του Μανχάταν» ανέφερε η διεύθυνση του μετρό στον επίσημο λογαριασμό της στην πλατφόρμα.

Η κυβερνήτρια της Πολιτείας, Κάθι Χόκουλ, κήρυξε «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» τη Νέα Υόρκη, το Λονγκ Άιλαντ και την κοιλάδα του ποταμού Χάντσον, λόγω «των ακραίων βροχοπτώσεων που παρατηρούνται», όπως έγραψε στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Η αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για «σημαντική» απειλή ζημιών από πλημμύρες σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν περίπου 25.000.000 ανθρώπους σε όλη τη βορειοανατολική ακτή των ΗΠΑ την Παρασκευή και η περιοχή της Νέας Υόρκης αντιμετωπίζει «μέτριο» κίνδυνο, επιπέδου 3, για ξαφνικές πλημμύρες, σύμφωνα με τους ειδικούς.

«Προτρέπουμε τους Νεοϋορκέζους να προετοιμαστούν για έντονη βροχόπτωση και πιθανές πλημμύρες όλη την Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου», δήλωσε ο επίτροπος Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Νέας Υόρκης, Ζακ Ίσκολ. «Όλοι οι Νεοϋορκέζοι πρέπει να είναι προσεκτικοί».

Πηγή: iefimerida.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…