coris_titlo-4

Αναρτήθηκε η λίστα των δικαιούχων για την εξισωτική αποζημίωση και ακολουθεί η διαδικασία των ενστάσεων. Το ποσό για το 2023 θα ανέλθει στα 255.076.923 ευρώ.

Η ενίσχυση περιλαμβάνει τρεις δράσεις:

Δράση 1: «Αντισταθμιστική ενίσχυση για τις ορεινές περιοχές» εφαρμόζεται στις περιοχές που είναι χαρακτηρισμένες ως ορεινές, με βάση την Οδηγία του Συμβουλίου 81/645/ΕΟΚ, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Δράση 2: «Αντισταθμιστική ενίσχυση σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών» εφαρμόζεται στις μειονεκτικές περιοχές, όπως αυτές έχουν προσδιοριστεί με βάση το άρθρο 32 παρ. 3 του Κανονισμού (ΕΕ) 1305/2013.

Η Δράση 3: «Αντισταθμιστική ενίσχυση για τις περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα» εφαρμόζεται στις:

  • παραμεθόριες περιοχές,
  • νησιωτικές περιοχές,
  • στις περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο εγκατάλειψης γεωργικών γαιών, που θα αυξηθεί περαιτέρω, καθώς η λιγνιτική δραστηριότητα θα καταργηθεί σταδιακά.

Ενισχύσεις
Για τη δράση 1: Αντισταθμιστική ενίσχυση σε ορεινές περιοχές, η ενίσχυση καθορίζεται στα 122,20 ευρώ ανά εκτάριο (12,22 ευρώ/στρέμμα).
Για τη «δράση 2: Αντισταθμιστική ενίσχυση σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών», η ενίσχυση καθορίζεται στα 89,90 ευρώ ανά εκτάριο (8,99 ευρώ/στρέμμα).
Για τη δράση 3: Αντισταθμιστική ενίσχυση για τις περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα, η ενίσχυση καθορίζεται στα 89,90 ευρώ ανά εκτάριο (8,99 ευρώ/στρέμμα)

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ η πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης θα γίνει μαζί με την Αναδιανεμητική Ενίσχυση και την εξόφληση της Βασικής Ενίσχυσης.

Πηγή:agrotypos.gr, (Παϊσιάδης Σταύρος)
Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…