Gomfoi (3)

Δύσκολη φαίνεται ότι θα ‘ναι η αποψινή νύχτα για τους Γόμφους, καθώς ο χείμαρρος που διατρέχει περιμετρικά την Κοινότητα φούσκωσε επικίνδυνα και στο παρά πέντε τα μηχανοκίνητα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κατάφεραν να ενισχύσουν τα αναχώματα προσθέτοντας επί πλέον ύψος & να μην πλημμυρίσει  τμήμα της Κοινότητας.

Συγκεκριμένα και γύρω στις 10:00μμ σήμανε συναγερμός όταν στη νότια πλευρά του ρέματος και σε σημείο που αυτό κάνει γωνία στο σημείο που ανταμώνει με την επαρχιακή οδό προς Μουζάκι, το νερό έφτασε στο χείλος της όχθης. Εκτός του γεγονότος της δυναμικής του φαινομένου, το συγκεκριμένο ρέμα θα ξεπερνούσε τα όριά του, μιας & αυτή τη φορά δέχτηκε πολύ νερό κι από ένα άλλο που διέρχεται από την περιοχή «Σπανούρα», αλλά & του γεγονότος ότι το μικρό τοιχίο στην δυτική πλευρά του ρέματος προς το Παλαιομονάστηρο, που παίζει τον ρόλο φράγματος που κατευθύνει τα νερά προς έτερο βοηθητικό ρέμα για αποσυμφόρηση του κεντρικού με κατεύθυνση προς το χωριό, αποδείχτηκε τελικά λίγο για να επιτελέσει έναν τέτοιο σκοπό.

Στο σημείο αυτό γίνονται προσπάθειες από JCB, τσάπα και 2 φορτηγά οχήματα, να φραγεί, όσο αυτό είναι δυνατό, η διέλευση του νερού προς την φυσική απορροή και να διοχετευθεί προς το βοηθητικό. Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρ. Μιχαλάκη, συντονίζοντας το όλο εγχείρημα.

Στα όριά του όμως έχει φτάσει & ο Πορταϊκός, που όπως φαίνεται και στο βίντεο σε κάποια σημεία του το νερό πορεύεται στο χείλος της όχθης.

Gomfoi (1)

Gomfoi (18)

Gomfoi (17)

Gomfoi (16)

Gomfoi (14)

Gomfoi (13)

Gomfoi (10)

Gomfoi (8)

Gomfoi (7)

Gomfoi (5)

Gomfoi (4)

Gomfoi (3)

Gomfoi (2)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Για αυτό βούλιαξε το Ντουμπάι: Ερευνα «δείχνει» έναν πλανήτη που υπερθερμαίνεται επικίδυνα

(φωτό:VIA ASSOCIATED PRESS) Και προειδοποιεί ότι αυτή είναι η νέα «κανονικότητα» Η κλιματι…