IMG_20200921_190512

Άκαρπη τελικά αποδείχτηκε η προσπάθεια μεταφοράς εγκλωβισμένων ανθρώπων με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έφτασε σήμερα στο Μουζάκι, πετώντας ως την Οξυά, αλλά ήταν δεν εφικτή η προσγείωσή του, ώστε να μεταφέρει τους ανθρώπους στο Μουζάκι.

Το μόνο που κατάφερε ήταν να τους αφήσει τρόφιμα και νερό καθώς & εφόδια για τα ζωντανά τους, αφού παραμένουν αποκλεισμένοι  τρεις μέρες με την σημερινή, ύστερα από την τρομακτική καταιγίδα ΙΑΝΟΣ, που σάρωσε απρόσμενα την περιοχή του Δ. Μουζακίου, προκαλώντας βιβλικές καταστροφές σε υποδομές του οδικού δικτύου, δρόμους και γέφυρες, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να παραμένει ακόμη αδύνατη σε πολλές περιοχές του ορεινού δικτύου.

Μεταξύ των εγκλωβισμένων στους συνοικισμούς της Οξυάς είναι και μια έγκυος, αλλά & άτομα που χρήζουν άμεσα ιατρική βοήθεια και υποστήριξη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ελικόπτερο της Π.Υ. θα επιχειρήσει ξανά αύριο, αυτή τη φορά χωρίς να προσπαθήσει να προσγειωθεί, αλλά από αέρος και στέλνοντας ειδικό καλάθι στο έδαφος & σε τέσσερα σημεία της ευρύτερης περιοχής της Οξυάς, θα προσπαθήσει να απεγκλωβίσει με ασφάλεια τον κόσμο.

Στην ίδια περιοχή νωρίτερα, πέταξε με super puma ο υφ. Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, ενώ αύριο Τρίτη 22/9 αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή του Δ. Μουζακίου και ο Πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ επίσκεψη θα πραγματοποιήσει & στην Καρδίτσα.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ανανεώσιμες: Έναρξη κατασκευής νέου φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 80 MW, στη Δυτ. Μακεδονία, από την ΔΕΗ

Ένας νέος φωτοβολταϊκός σταθμός, εγκατεστημένης ισχύος 80 MW, στη θέση «Ακρινή» της Περιφε…