eidiki-ekpaideysi

Παρέμβαση στη Βουλή , μέσω ερώτησης προς το αρμόδιο υπουργείο , πραγματοποίησε χθες -Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη- το ΚΚΕ για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμη θετική εξέλιξη στη λειτουργία δομής Επαγγελματικής Ειδικής Εκπαίδευσης στα Τρίκαλα

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων

 Θέμα: Για τη λειτουργία δομής Επαγγελματικής Ειδικής Εκπαίδευσης στα Τρίκαλα

Με εισήγηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων , τη σύμφωνη γνώμη της Περιφερειακής Διοίκησης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, αλλά και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, αποφασίστηκε η ίδρυση και λειτουργία δομής Επαγγελματικής Ειδικής Εκπαίδευσης στα Τρίκαλα. Η απόφαση αυτή τεκμηριώνεται στην ύπαρξη 14 διαγνωσμένων περιπτώσεων παιδιών που χρήζουν και επιθυμούν να ενταχθούν σε μια τέτοια δομή.

Μας προβληματίζει το γεγονός ότι μετά από αρκετό χρονικό διάστημα δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη για το συγκεκριμένο θέμα από το Υπουργείο Παιδείας, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε δεκάδες παιδιά, όπως και στις οικογένειές τους, που έχουν δηλώσει την πρόθεση να ακολουθήσουν τη φοίτησή τους στη συγκεκριμένη δομή.

Δυστυχώς, εξαιτίας της κωλυσιεργίας του Υπουργείου τα παιδιά καταδικάζονται στο περιθώριο και η όποια ειδική παρέμβαση προηγήθηκε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση «χάνεται» και υπάρχει οπισθοδρόμηση. Ταυτόχρονα, η εκμάθηση βασικών επαγγελματικών δεξιοτήτων και η φοίτηση τους σε δευτεροβάθμια δομή είναι βασική προϋπόθεση για να μην οδηγηθούν στο κοινωνικό περιθώριο, και στο σπίτι τους.

Με βάση τα παραπάνω Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε τι ενέργειες θα προχωρήσει:

  • Για την άμεση ίδρυση και λειτουργία δομής Επαγγελματικής Ειδικής Εκπαίδευσης στα Τρίκαλα
  • Την μόνιμη πρόσληψη του αναγκαίου παιδαγωγικού, επιστημονικού, και βοηθητικού προσωπικού.
  • Τη διασφάλιση, με κρατική ευθύνη δημόσια και δωρεάν, μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο.

Οι Βουλευτές

Γιώργος Λαμπρούλης

Κώστας Στεργίου

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Τζιουβάρας

ΚΗΔΕΙΑ Τον αγαπημένο μας αδελφό και θείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΖΙΟΥΒΑΡΑ ΕΤΩΝ 63 Θανόντα κηδεύουμε το …