amnoerifia

Πίσω πήγε η διαδικασία εξόφλησης της εξισωτικής αποζημίωσης, αλλά και των αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων, επιβεβαιώνοντας πλήρως ρεπορτάζ του ΑγρόΤυπου, για σταδιακή αποπληρωμή.

Έτσι, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής 1 Ιουλίου, άρχισε να καθίσταται διαθέσιμη στους τραπεζικούς λογαριασμούς των χιλιάδων δικαιούχων, η εξισωτική αποζημίωση. Πρόκειται για το Μέτρου 13 (Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα).

Όσον αφορά στα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα, μεταξύ των οποίων και τα βιολογικά, για τα οποία ρωτά πολύς κόσμος, οι πιστώσεις αναμένονται ακολούθως με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται σταδιακά, ακόμα και εντός των επόμενων ημερών, ανάλογα και την περιοχή.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ πάντως φρόντισε με ανακοίνωση που εξέδωσε στις 30 Ιουνίου να ενημερώσει πως: «σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2021.

Το ποσό που καταβάλλεται ανέρχεται σε 17.744.556,59 € πανελλαδικά και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών».

  agrotypos.gr, (Μπίκας Αλέξανδρος)
Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…