kerameos_3_2

Αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών δια της πλαγίας “οδού” από τρεις υπουργούς Παιδείας

Ουδεμία σκέψη, υπάρχει  στην Κυβέρνηση για αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών.

Τη δήλωση αυτή έκαναν στο esos  κύκλοι του υπουργείου Παιδείας,   με αφορμή σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ενωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕΑΔΕ)

Η ΠΕΑΔΕ στην ανακοίνωσή    αναφέρει   ότι «σύμφωνα με φήμες κύκλων του Υπουργείου -που ελπίζουμε να είναι λανθασμένες- εξετάζεται η αύξηση κατά μια (1) ώρα στο διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών!!!

Αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών  δια της πλαγίας “οδού” από τρεις υπουργούς Παιδείας

Τα τελευταία χρόνια, τρεις υπουργοί  Παιδείας ο  Α. Λοβέρδος, ο Α. Μπαλτάς και ο  Ν. Φίλης, μίλησαν  για  αύξηση ωραρίου, αλλά επιχειρώντας να το “περάσουν” δια της πλαγίας , με τη μορφή της εθελοντικής εργασίας.

Ενας υπουργός ο Κ. Αρβανιτόπουλος αύξησε των ωράριο των καθηγητών κατά 2 ώρες.

 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ: Για τον υπολογισμό του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών για το επόμενο σχολικό έτος (2013-14), πρέπει να ληφθεί υπόψη η αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά 2 ώρες την εβδομάδα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: «Απομένουν ακόμη 1.100 κενά και μιλάω για κενά που αφορούν την επάρκεια στα σχολεία, όχι την πληρότητα, γιατί αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται πια. Δεν μπορώ να τα καλύψω αυτά τα 1.100 κενά γιατί δεν έχω άλλα κονδύλια. Αξεπέραστο πρόβλημα λοιπόν. Τι να κάνω; Προσπαθώ κατ’ αρχήν να βρω μια λύση που δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμα, αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσει, σκέφτομαι ότι αν βρεθώ σε αδιέξοδο το μόνο που απομένει είναι να απευθυνθώ στον ανώνυμο εκπαιδευτικό ζητώντας την εθελούσια συνεισφορά του. Να δουλέψει χωρίς λεφτά για να καλυφθούν τα κενά, εθελοντικά δηλαδή με αντάλλαγμα κάποια μόρια που θα τον βοηθήσουν όταν γίνουν προσλήψεις»

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ: «Η χώρα βρίσκεται σε κρίση, όλοι πρέπει να βάλουμε τον οβολό μας για να ξεπεραστεί η κρίση. Αν χρειαστεί ένας δάσκαλος να κάνει μία ή δύο ώρες παραπάνω ως συμβολή στο ξέσπασμα της κρίσης, νομίζω ότι θα δεχθεί. Ο καθένας οφείλει να βοηθήσει με τον τρόπο του για να ξεπεραστεί η κρίση»

ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑ: Το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το υπουργείο Παιδείας   είναι ένα νομοσχέδιο για την  ενισχυτική διδασκαλία που επανέρχεται από εφέτος στα σχολεία. Έχουμε εξασφαλίσει πιστώσεις. Θα λειτουργήσει δε αυτό και ως στοιχείο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών καθώς προσβλέπουμε στην εθελοντική βοήθεια τους. Γιατί, λοιπόν, ένας εκπαιδευτικός που προσφέρει δυο ώρες εθελοντικής εργασίας για τη διδακτική στήριξη των μαθητών να μην προσμετρείται αυτό ως κριτήριο στην αξιολόγηση του ;

ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ στη ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με το ΔΣ της ΔΟΕ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ: Δεν υπάρχει περίπτωση αύξησης του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών και του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

Πηγή: esos.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Με πολύ κέφι οι «Λαζαρίνες», μάγεψαν με την ερμηνεία τους, στην εκδήλωσή τους στην Πύλη (βίντεο/φωτό)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι & φέτος οι «Λαζαρίνες», από τη δημοτική Σχολή του Δήμου Πύλης, σ…