motosykletes

Το τρίτο ετήσιο Αντάμωμα Φίλων Μοτοσυκλέτας θα πραγματοποιηθεί στην γραφική Ελάτη στις 12-14 Ιουλίου 2019, στον χώρο του Προφήτη Ηλία στην Ελάτη και καλώς εχόντων των καιρικών συνθηκών σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πρόκειται να συγκεντρώσει πάνω από 1.000 άτομα.

Πρόκειται για μία εκδήλωση πανελλήνιας εμβέλειας στην οποία συμμετέχουν τα περισσότερα Club μοτοσυκλέτας της χώρας.

Σκοπός και του φετινού ανταμώματος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, είναι όπως οι ίδιοι δηλώνουν…: «Όλοι μαζί να διασκεδάσουμε, να βολτάρουμε, να ενημερωθούμε, να δούμε ξανά φίλους και γνωστούς από όλη την Ελλάδα και να γυρίσουμε σπίτια μας ασφαλείς».

Η τριήμερη εκδήλωση του Ανταμώματος Φίλων Μοτοσυκλέτας είναι ανοιχτή σε όλους τους μοτοσυκλετιστές και δεν θα υπάρχει εισιτήριο εισόδου. Οι ενδιαφερόμενοι μοτοσυκλετιστές μπορούν να συμμετέχουν είτε ατομικά είτε οργανωμένα σαν ομάδα ή λέσχη. Η όλη εκδήλωση, πραγματοποιείται με την συνεργασία του Δήμου Πύλης και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με σκοπό την προβολή της πολιτιστικής, κοινωνικής, αθλητικής και ταξιδιωτικής εικόνας του μοτοσυκλετισμού, σεβόμενοι τον αναβάτη, τον περίγυρο και την ασφάλεια όλων.

Ο σύλλογος επαγγελματιών ορεινού όγκου νομού Τρικάλων «Ξένιος Ζευς», συνεργάζεται άμεσα με τους υπεύθυνους της εκδήλωσης δίνοντας σε όλους τους συμμετέχοντες ένα πλαφόν τιμής σε ΌΛΑ τα καταλύματα της Ελάτης και της γύρω περιοχής προσφέροντας έτσι ακόμα ένα κίνητρο για να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση στην περιοχή μας.

Υπάρχει μια μικρή εισφορά του ποσού των 5 ευρώ για κάθε κράτηση δωματίου (ανεξάρτητα διανυκτερεύσεων) και για κάθε θέση camping. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν αποκλειστικά για την ενίσχυση μη κερδοσκοπικών οργανισμών μαζί με τα όποια οικονομικά οφέλη προκύψουν από την οργάνωση της εκδήλωσης.

Κατάλογος ξενοδοχείων και τηλέφωνα υπεύθυνων κρατήσεων των διοργανωτριών λεσχών θα ανακοινωθούν, ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί εκ των προτέρων να κανονίσει την διαμονή του.

Δηλώσεις Θαν. Κωστάκη – Γιάννη Μπουτίνα, στο Pylinews.gr…

Boutinas Kostakis

Θανάσης Κωστάκης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δ. Πύλης: «Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, πέρα από χόμπι, αποτελεί μια από τις πολλές μορφές εναλλακτικού Τουρισμού, αποτελώντας μια καινούρια φιλοσοφία στον τομέα του τουρισμού, για τα δεδομένα της χώρας μας, που τελευταία γνωρίζει μεγάλη άνθηση, φέρνοντας κοντά του όλο και πιο πολύ κόσμο.

Η φιλοσοφία μας ως Δήμος Πύλης, είναι τέτοιου είδους μορφές τουρισμού να αξιοποιούνται όσο το δυνατόν καλύτερα, να υποστηρίζονται στο μέγιστο βαθμό, ώστε να συμπληρώνουν το παραδοσιακό τουριστικό προϊόν της περιοχής. Παράλληλα τέτοιου είδους εκδηλώσεις και όταν αυτές είναι επιτυχείς, μπορούν να αποτελέσουν τους καλύτερους διαφημιστές, για τις πολλές και πολυποίκιλες ομορφιές του τόπου μας, συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω οικονομική τόνωση της περιοχής.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση και ο Δήμος Πύλης και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδράμουμε οικονομικά στο μέγιστο βαθμό, αναμένοντας μελλοντικά να δρέψουμε τους καρπούς μας, με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή, αλλά και διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων.

Γιάννης Μπουτίνας, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού: «Είναι μία κατηγορία αθλητισμού για την οποία ξοδεύουν πάρα πολλά χρήματα οι ενασχολούμενοι. Άρα μιλάμε για ένα ποιοτικό κομμάτι του αθλητισμού.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και ο Δήμος Πύλης έχει καταφέρει να στηρίζει σε μια αγαστή συνεργασία, αυτό το κομμάτι του αθλητισμού, όπως και άλλες μεγάλες εκδηλώσεις και αυτή την φορά τον φετινό Ιούλιο, περιμένουμε πάνω από πενήντα λέσχες μοτοσυκλετιστών, οι οποίες θα κάνουν την Πανελλήνια συνάντησή τους στον ορεινό όγκο του Δ. Πύλης και αναμένουμε πάνω από 1.200 να βρεθούνε στην περιοχή αυτή, μένοντας για τρεις ημέρες, κινούμενο μόνον στην περιοχή του Δ. Πύλης.

Έτσι λοιπόν καταλαβαίνετε σαν κύκλος εργασιών γ’ αυτό το τριήμερο, θα είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό σε περίοδο μάλιστα χαμηλής τουριστικής κίνησης, για τον ορεινό όγκο που και τότε θα δημιουργήσουμε μια υπεραξία στην περιοχή. Βασικός μας στόχος και σαν Περιφέρεια και σαν Δήμος Πύλης στο θέμα του τουριστικού προϊόντος, αλλά και μέσα από την συνεργασία του νέου φορέα που έχουμε χτίσει με τους τέσσερις Δήμους, το Επιμελητήριο και την Π.Ε. Τρικάλων, είναι να καταφέρουμε να αυξήσουμε τις διανυκτερεύσεις, να φέρουμε κόσμο σε χαμηλή περίοδο επισκεψιμότητας, έτσι ώστε να διευρύνουμε το κομμάτι του Τουρισμού όλον τον χρόνο.

Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα τουριστικό προϊόν που μπορεί να’ ναι έξι και επτά μήνες το χρόνο, το οποίο ευελπιστούμε να καταφέρουμε στα επόμενα δύο χρόνια, να ξεπεράσει τους εννιά μήνες».

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Με πολύ κέφι οι «Λαζαρίνες», μάγεψαν με την ερμηνεία τους, στην εκδήλωσή τους στην Πύλη (βίντεο/φωτό)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι & φέτος οι «Λαζαρίνες», από τη δημοτική Σχολή του Δήμου Πύλης, σ…