georgomanos

Ένα έργο πνοής για την τοπική κοινότητα Καλογήρων, όνειρο πολλών ετών για τους συντοπίτες μας, βρίσκεται επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται για τη διευθέτηση του χειμαρρώδους ρέματος εντός του οικισμού, με κατασκευή φράγματος και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, εξασφαλίζοντας σπίτια και οικόπεδα που κινδύνευαν με κατολίσθηση.

 Από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου ως Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καλογήρων με τον συνδυασμό του Κώστα Μαράβα, κάλεσα όλους τους συγχωριανούς να ενδιαφερθούμε από κοινού και να επιμείνουμε όλοι μαζί τόσο για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων όσο και για την μελλοντική πορεία και ανάδειξη του χωριού μας. Χρειάστηκαν αρκετές ώρες ενασχόλησης, πολύ «τρέξιμο» κυρίως όμως τη θετική συμμετοχή και το ενδιαφέρον της δημοτικής Αρχής, ώστε να δρομολογηθεί το έργο και να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος».

 Γα το συγκεκριμένο έργο υπήρξε ένα πολυετές ιστορικό μελετών και θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στο ενδιαφέρον προηγούμενων προέδρων και διοικητικών συμβουλίων για την σύνταξη της αρχικής μελέτης, με βάση την οποία η νέα Δημοτική Αρχή αποφάσισε να προωθήσει την κατασκευή του έργου.

Πλην όμως, απαιτήθηκε πολύωρη εργασία ώστε να φτάσει η μελέτη στην τελική της μορφή, να είναι έτοιμη και κατάλληλη προς ένταξη και να τύχει τελικά έγκρισης και χρηματοδότησης.

Στο σημείο αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Πύλης και προσωπικά τον κ. Σπύρο Αποστολόπουλο για την άρτια και προσεκτική δουλειά, καθώς και για την όλη μας συνεργασία για το συγκεκριμένο έργο τα τελευταία τρία σχεδόν χρόνια!

 Τόσος χρόνος χρειάστηκε, και δεν ήταν καθόλου εύκολο να έρθει το τελικό αποτέλεσμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δ.Σ. του Δήμου Πύλης, συμπολίτευση και αντιπολίτευση για τη θετική τους ψήφο, ιδιαιτέρως δε το δήμαρχο κ. Κώστα Μαράβα που από την πρώτη στιγμή που του έθεσα το αίτημα της τ.κ. Καλογήρων δεν ήταν απλά θετικός, αλλά το «πάλεψε» προσωπικά… τον ευχαριστώ πολύ.

 Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ για την τ.κ. Καλογήρων! που στις δύσκολα οικονομικά μέρες μας κάνει την όλη προσπάθεια ακόμη πιο σημαντική. Αναδεικνύει επίσης την πολιτική που υιοθέτησα σε όλη μου την πορεία από την αρχή: οι παρεμβάσεις να γίνονται όπου χρειάζονται χωρίς εξαιρέσεις και να εξυπηρετούν το σύνολο του χωριού.

Υπηρετήσαμε πλήρως την καθημερινότητα και διασφαλίσαμε ταυτόχρονα την αλλαγή της μελλοντικής όψης του χωριού και μάλιστα στο κέντρο του, στην πλατεία. Πετύχαμε θεωρώ το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και είμαστε εδώ για να το συνεχίσουμε.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Σκοτεινές μεθοδεύσεις για πυρηνικό εργοστάσιο στην Ελλάδα! Καταγγελία των Πράσινων -Οικολογία στην επέτειο του Τσερνομπίλ

Στην υλοποίηση του κρυφού σχεδίου της να λειτουργήσει πυρηνικό εργοστάσιο με ελληνική χρημ…