Arxiki

Τα «Εκτός Ημερησίας Διατάξεως» θέματα, ήταν αυτά που για άλλη μια φορά, μονοπώλησαν & πάλι το χθεσινό ενδιαφέρον του Δ.Σ. του Δ. Πύλης.

Πριν τη εισήγηση των θεμάτων, πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος κ. Κ. Μαράβας ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα πάνω σε δύο θέματα. Το πρώτο αφορούσε στην πορεία των εξελίξεων σχετικά με την παραμονή του υποκαταστήματος της Πειραιώς στην Πύλη, για το οποίο ο Δήμαρχος είπε πως ο πρώτος στην ιεραρχία Περιφερειακός Δ/ντής, προ του του κ. Νέττα, του υποσχέθηκε πως στο Συμβούλιο της Κεντρικής Διοίκησης, που θα γίνει εντός της εβδομάδος στην Αθήνα, θα εισηγηθεί υπέρ της πρότασης της δημ. Αρχής, δηλ. στην μη κατάργησή του & νεότερα θα υπάρξουν ως την ερχόμενη Παρασκευή.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε στην ερώτηση που είχε υποβάλλει κατά το προηγούμενο Δ.Σ. ο δημ. σύμβουλος  Β. Κατσίβελος, σχετικά με το πού βρίσκεται το θέμα του Υδροηλεκτρικού στη Μεσοχώρα, λέγοντας πως την ερχόμενη Παρασκευή επιτροπή με επικεφαλής τον ίδιο θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου θα γίνει συνάντηση με την ηγεσία της ΔΕΗ, οπότε θα υπάρξουν & νεότερα.

Εκτός Ημερησίας Διατάξεως θέματα τέθηκαν από τον κ. Ηλ. Λαμπρογεώργο της αντιπολίτευσης σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα των διεκδικήσιμων δημοτικών δασών από την Μονή «Δουσίκου», θέμα στο οποίο απάντησε ο Δήμαρχος λέγοντας πως κατά πάσα πιθανότητα εντός της εβδομάδας θα γίνει μια ευρεία συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, κατά την οποία θα συζητηθούν εφ όλης της ύλης θέματα, με τους κ.κ. Κ. Ούτρα & Βασ. Αναγνώστου να συμπληρώνουν πως έχουν ήδη συγκεντρωθεί & συνεχίζουν συγκεντρώνονται όλα εκείνα τα στοιχεία, που θα αποδείξουν το δίκαιο των αιτημάτων από πλευράς Δήμου, όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Ο κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου, της αντιπολίτευσης, έθεσε μια σειρά ζητημάτων που αφορούσαν την λειτουργία του Χιονοδρομικού Περτουλίου, για να απαντήσει ο Δήμαρχος πως σχετικά με το θέμα αυτό έχει υπάρξει πολλή «Παραφιλολογία» & είναι ένα θέμα που αφορά & το Δ.Σ.αυτού, οπότε στο επόμενο Δ.Σ. θα δοθούν απαντήσεις από τα μέλη αυτού που θα παραστούν.

Ο κ. Γιάννης Κουτσονάσιος, της αντιπολίτευσης, έθεσε το ερώτημα για το πού βρίσκεται το θέμα σχετικά με το Ροπωτό, θέμα στο οποίο απάντησε ο Δήμαρχος λέγοντας πως λίαν συντόμως θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από τον προϊστάμενο της Πολεοδομίας του Δήμου κ. Στεφ. Παιδή με το όνομα του αναδόχου σχετικά με την οριοθέτηση της κατολισθήσας περιοχής, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η γεωλογική & πολεοδομική μελέτη για την μετεγκατάσταση του οικισμού.

Όσον αφορά στα θέματα Ημερησίας Διατάξεως τα τριάντα επτά εξ αυτών «πέρασαν» ομόφωνα, ενώ το ένα & συγκεκριμένα το 6ο, κατά πλειοψηφία. (Μπορείτε να δείτε τα θέματα πατώντας ΕΔΩ).

DS (6)

DS (4)

DS (3)

DS (2)

DS (4)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…