gabrogloy_3_6

Σε συνεδρίαση συγκάλεσε ο υπουργός τις Πρυτανικές Αρχές των τεσσάρων Ιδρυμάτων για αύριο Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη

Σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού, στη συμπρωτεύουσα, υπό την προεδρία του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου  θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή , προκειμένου να εξεταστεί η συγχώνευση του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης με τα άλλα τρία ΑΕΙ της Μακεδονίας , το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και τα ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας και Αν Μακεδονίας Θράκης.

Ο Κώστας Γαβρόγλου αυτές τις ημέρες συγκροτεί διευρυμένη Επιτροπή, με τη συμμετοχή μελών και των τεσσάρων Ιδρυμάτων , προκειμένου να καταλήξουν σε “εξπρές” συμφωνία.

Το πόρισμα για τη συγχώνευση των τριών ΑΕΙ ( Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και τα ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας και Αν Μακεδονίας Θράκης) είναι έτοιμο και η Επιτροπή το παρέδωσε ήδη στον υπουργό Παιδείας.

Η αυριανή συνεδρίαση θεωρείται από το υπουργείο Παιδείας κρίσιμη καθώς αναμένεται ένα “ναι” ή ένα “όχι” στην πρόταση του Κ. Γαβρόγλου για συγχώνευση και του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης με τα άλλα τρία ΑΕΙ.

Υπενθυμίζεται ότι προ μηνών οι συζητήσεις που έγιναν για συγχώνευση του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης  με το Διεθνές Πανεπιστήμιο, και τα  ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας και Αν. Θράκης απέτυχαν καθώς   ο Πρύτανης του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης  Παν. Τζιώνας, έθεσε τρεις όρους:

ΠΡΩΤΟΝ: Η έδρα του Πανεπιστημίου να είναι στη Θεσσαλονίκη.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Να μην μετακινηθεί κανένα μέλος από το προσωπικό του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

ΤΡΙΤΟΝ: Τα τμήματα και οι Σχολές να αποφασίσουν για τα ακαδημαικά χαρακτηριστικά τους.

Μάλιστα ο κ. Τζιώνας χαρακτήρισε τους παραπάνω όρους ως απαράβατους.

Πρόσφατα υπήρξαν  μυστικές συζητήσεις μεταξύ των Πρυτάνεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης , αλλά φαίνεται πως δεν οδήγησαν σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Η τελευταία συνάντηση  για το θέμα τη συγχώνευσης ΑΠΘ με το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης έγινε στις αρχές Απριλίου.

esos.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Με πολύ κέφι οι «Λαζαρίνες», μάγεψαν με την ερμηνεία τους, στην εκδήλωσή τους στην Πύλη (βίντεο/φωτό)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι & φέτος οι «Λαζαρίνες», από τη δημοτική Σχολή του Δήμου Πύλης, σ…