Agiasmos (9)

Το κουδούνι έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε σήμερα για μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και για δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές.

«Πρεμιέρα» της νέας σχολικής χρονιάς είχαμε σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 & για τα σχολεία του Δήμου Πύλης, όπου μαθητές & καθηγητές, αντάμωσαν & πάλι στον γνώριμό τους σχολικό χώρο, ύστερα από την καλοκαιρινή ραστώνη, σε ρυθμούς όμως κορονοϊού, καθώς από την πρώτη κιόλας μέρα κι από όλους τηρούντο πιστά οι οδηγίες που δόθηκαν από το Υπ. Παιδείας, καθώς και όλα τα πρωτόκολλα σχετικά με τις απαραίτητες προφυλάξεις από τον ύπουλο covid 19.

 

Ο Αγιασμός στα Σχολεία της Πύλης ξεκίνησε από το Νηπιαγωγείο, για να συνεχίσει με Δημοτικό, Λύκειο, Γυμνάσιο & τέλος με το ΕΠΑΛ. Στα τρία μεγάλα σχολικά συγκροτήματα ο Αγιασμός πραγματοποιήθηκε χωρίς το σύνολο των μαθητών να δηλώνει «παρών» στον αύλειο χώρο, αλλά να παρακολουθεί από τις αίθουσες διδασκαλίας μέσω μεγαφωνικής, ενώ μόνο αντιπροσωπείες αυτών & ορισμένοι καθηγητές με τους Δ/ντές των Σχολείων, ευρίσκοντο στον αύλειο χώρο.

Στον καθιερωμένο Αγιασμό σε όλα τα Σχολεία παραβρέθηκαν & παρακολούθησαν ο παρά τω Δημάρχω Αντ/ρχος Οικονομικών & Πολ. Προστασίας κ. Άρης Τζάνης, ο πρόεδρος της ΤΚ Πύλης κ. Βασ. Κανέλας & ο κ. Βάιος Καλύβας, δημ. σύμβουλος/επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αντ/ρχος κ. Τζάνης, τόνισε πως η φετινή χρονιά είναι μια ιδιαίτερη & δύσκολη χρονιά, λόγω της παρουσίας του covid, εκφράζοντας όμως την αισιοδοξία του πως όλα θα πάνε καλά τηρουμένων των οδηγιών του ΕΟΔΥ, ενώ ευχήθηκε ευχήθηκε σε μαθητές & καθηγητές, δύναμη & όρεξη για τη νέα τους σχολική χρονιά & στους μαθητές των δύο Λυκείων της πόλης συνέστησε να είναι προσηλωμένοι στον στόχο τους και με πολλή και στοχευμένη δουλειά να δρέψουν τους καρπούς της επιτυχίας με την είσοδό τους στις σχολές της επιθυμίας τους.

 

Σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου ο «Αγιασμός», πραγματοποιήθηκε στις 10:30πμ & 11:00πμ, από τους ιερείς της αντίστοιχης του Σχολείου Ενορίας.

Ο Αγιασμός στα σχολικά συγκροτήματα της Πύλης ετελέσθη εκ του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πύλης π. Δημ. Κατσαρό & του π. Βασ. Πανάγου.

Agiasmos (1)

Agiasmos (2)

Agiasmos (3)

Agiasmos (4)

Agiasmos (5)

Agiasmos (6)

Agiasmos (7)

Agiasmos (8)

Agiasmos (10)

Agiasmos (11)

Agiasmos (13)

Agiasmos (14)

agiasmos 18

Agiasmos (15)

Agiasmos (16)

Agiasmos (17)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…