Limni Dusko (1)

Το ξημέρωμα της Τρίτης 8 Ιανουαρίου 2019, βρήκε & τον Δ. Πύλης κυριολεκτικά στην «κατάψυξη» καθώς η σημερινή ημέρα, καθώς έδειξε & επί του πρακτέου, ήταν η πιο παγερή των τελευταίων ημερών, σημειώνοντας ρεκόρ χαμηλών-πολικών θερμοκρασιών, με τον υδράργυρο στα ορεινά να κατρακυλάει & να δείχνει. νωρίς σήμερα το πρωί, τους -21c, ενώ στα πεδινά, άγγιξε σε πολλές περιοχές τους -10.

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή, δεν άφησαν ανεπηρέαστη & την γραφική λιμνούλα του Αγ. Βησσαρίωνα, την οποία οι πρώτες πρωινές ακτίνες του ήλιου με «χαβλιόδοντες» σήμερα, την βρήκαν παγωμένη & μόνο μετά τις 12:00μ άρχιζε δειλά-δειλά σε κάποια σημεία της να ξεπαγώνει, δίνοντας χώρο για το πρωινό μπανάκι τους, στους μόνιμους χειμερινούς κολυμβητές της, τις χήνες που αποτελούν ταυτόχρονα & το μόνιμο στολίδι της! Χειμώνα – Καλοκαίρι.

Παρά την τσουχτερή σημερινή ηλιοφάνεια, για τις επόμενες ώρες & κυρίως από αύριο Τετάρτη 9-1 το μεσημέρι, οι καιρικές προβλέψεις κάνουν λόγο για νέο κύμα κακοκαιρίας, που θα χτυπήσει & πάλι την περιοχή μας, ισχύοντας δύο τινά: Εάν «βάλει» βοριαδάκι, τότε θα δούμε μπόλικο χιονάκι & στα πεδινά του Δήμου…Εάν όμως «φτάσουν» έως την περιοχή μας οι ισχυροί νοτιάδες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες σε πολλές περιοχές της χώρας, τότε το χιόνι του «Βορριά», θα μετατραπεί σε ισχυρή βροχόπτωση & τις χιονοπτώσεις να περιορίζονται στον ημιορεινό & ορεινό όγκο της περιοχής.

Υπομονή & προπαντός ψυχραιμία & προσοχή, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας σε τέτοιου είδους περιστάσεις. Έχουμε αντέξει & χειρότερα…

Limni Dusko (2)

Limni Dusko (3)

 

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…