Syllogos Ekpedeytikwn PE Trikalwn

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2019

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι διαχρονικό και επίκαιρο υπενθυμίζοντάς μας ότι με ανυποχώρητους αγώνες κερδίζονται πάντα εργασιακά δικαιώματα και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι διαχρονικό και επίκαιρο γιατί μας υπενθυμίζει ότι με αιματηρούς αγώνες κατά των εκφραστών του κεφαλαίου και της καπιταλιστικής τάξης αντιστάθηκαν τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο το 1886 κι απαίτησαν σθεναρά την εφαρμογή του 8ωρου και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Τα αιτήματα των εργατών της τότε εποχής με σήμερα έχουν κοινά σημεία την ταξική πάλη και την εφαρμογή του εργατικού δικαίου σε όλες τις μορφές εργασίας. Το κεφάλαιο που ως γνωστόν σε άλλες εποχές, που δεν ίσχυε το 8ωρο, κερδοσκοπούσε εκμεταλλευόμενο την εργατική τάξη καταβάλλοντας μισθούς πείνας, αναγκάστηκε υπό την οργανωμένη αντίδραση των εργατών να παραχωρήσει σε όλους τα αυτονόητα δικαιώματα που τότε φάνταζαν «ουτοπία».

Σήμερα, μετά από 10 χρόνια μνημονίων στη χώρα μας, έχει καταργηθεί κάθε έννοια εργατικού δικαίου και εργατικού δικαιώματος κι είναι επιτακτική ανάγκη ο εργαζόμενος λαός να δώσει τη δική του απάντηση συντασσόμενος με τα σωματεία του για ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί τα μέλη του να τιμήσουν το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, συμμετέχοντας στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τα συνδικάτα και τα εργατικά σωματεία στην πόλη των Τρικάλων.

 Ο αγώνας συνεχίζεται

 

ekp pe

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…