sxoleio copy

Τι κι αν χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι άνεργοι! Τι κι αν νέοι άνθρωποι που έχουν πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος ή καθηγητικής σχολής χρειάζονται πολλά χρόνια για να βρουν κάπου δουλειά στο αντικείμενό τους! Τι αν υπάρχουν νέοι με πολλά προσόντα και μεταπτυχιακούς τίτλους! Η Καθημερινή με άρθρο του εκπαιδευτικού της συντάκτη Απόστολου Λακασά, πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη «γραμμή» των εκπροσώπων των σχολαρχών, διαμαρτύρεται γιατί δεν θα μπορούν πλέον συνταξιούχοι να εργάζονται σε ιδιωτικά σχολεία!

Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) η οποία προσθέτει: «Κι αν αναρωτιέστε γιατί η καλή εφημερίδα έσπευσε να υπερασπιστεί το «δικαίωμα» των συνταξιούχων να εργάζονται σε ιδιωτικά σχολεία, η απάντηση είναι απλή! Ένας εξ αυτών ανέλαβε «εργολαβικά» να διεξάγει την παράνομη εσωτερική αξιολόγηση σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας. Είναι λογικό, άλλωστε, ένας συνταξιούχος που δεν ανήκει επί της ουσίας στο οργανικό σώμα του Συλλόγου Διδασκόντων να αποτελεί έναν ακόμη «άνθρωπο» του σχολάρχη για το φρονηματισμό του υπόλοιπου εκπαιδευτικού προσωπικού».

Η ΟΙΕΛΕ σημειώνει ότι «δεν εκπλήσσουν οι, για μια ακόμη φορά, ακραίες, φιλεργοδοτικές θέσεις που εκφράζει ΜΜΕ συμφερόντων Αλαφούζου».

Πηγή:alfavita.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…