vlax (1)

(Φωτό: Μάξιμος Χαρακόπουλος και Ηλιας Βλαχογιάννης απευθυνόμενοι στους πυροσβέστες της βάρδιας )

 

Ευχές στη σκιά της απώλειας του 37χρονου Αγιώτη Πυροσβέστη

Εύλογη η πρόταση για ετήσιο έλεγχο υγείας στα στρατιωτικά νοσοκομεία

 

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, συνοδευόμενος από τον Συντονιστή του Τομέα, πρώην βουλευτή Τρικάλων, κ. Ηλία Βλαχογιάννη, επισκέφθηκε την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας για ευχές ενόψει της έλευσης του νέου έτους.

Τα στελέχη της αξιωματικης αντιπολίτευσης είχαν συνάντηση με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Λάρισας κ. Ιωάννη Ράπτη και τον Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας, αντιπύραρχο κ. Νίκο Μητσογιάννη, και εξέφρασαν την «ευγνωμοσύνη» τους «για το έργο που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία επιτελούν οι πυροσβέστες». Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν: «Και το φετινό καλοκαίρι θρηνήσαμε πυροσβέστες που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος και δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία, αντί να απολογηθεί για τις παραλήψεις και τις αστοχίες της, κατέφυγε σε απαξιωτικές δηλώσεις για την επάρκεια και των επαγγελματισμό των πυροσβεστών».

Ο Μάξιμος Χαρακοπουλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον κ. Μητσογιάννη για τον αδόκητο θάνατο του άτυχου πυροσβέστη Χρήστου Παν. Ντελή, καθώς το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αγιάς υπάγεται στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό. Κατά τη συνάντηση ο κ. Μητσογιάννης ως Περιφερειακός Εκπρόσωπος της Ένωσης Αξιωματικών Θεσσαλίας, πρότεινε να υπάρχει η δυνατότητα ετήσιου ιατρικού ελέγχου, στα στρατιωτικά νοσοκομεία,  όλων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας , όπως συμβαίνει με τους στρατιωτικούς.

Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, που δήλωσε συγκλονισμένος από την τραγική απώλεια του 37χρονου πυροσβέστη -με την οικογένεια του οποίου συνδέεται με φιλία χρόνων- χαρακτήρισε εύλογη την πρόταση την οποία όπως είπε «θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

 

Αξιοπρεπείς αποδοχές

Ακολούθως, τα στελέχη της ΝΔ αντάλλαξαν ευχές με πυροσβέστες της βάρδιας. Απευθυνόμενος στους παρεβρισκόμενους εργαζόμενους, ο κ. Χαρακόπουλος, υπογράμμισε την ανάγκη ομογενοποίησης του Πυροσβεστικού Σώματος, καυτηριάζοντας «την ασυνέπεια της κυβέρνησης όσον αφορά την προβλεπόμενη από το νόμο μονιμοποίηση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης». Επανέλαβε «τη δέσμευση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για απόδοση και του υπόλοιπου 50% των παρακρατηθέντων σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, όπως επίσης και την κατάρτιση ενός νέου μισθολογίου που διασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας». Τέλος ευχήθηκε «τη νέα χρόνια υγεία, δύναμη και οικογενειακή ευτυχία σε όλα τα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος».

 vlax (2)

(Φωτό: Τα στελέχη της ΝΔ στον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Λάρισας)

Load More Related Articles
Load More In Θετταλών Τόπος
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Νάκος: Ο «σερ» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…Έχουμε τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο, αλλά περισσότερη δυναμική, ως παράταξη άσκησης εξουσίας

Χρήστος Νάκος…Ένας άνθρωπος, που οι περισσότεροι από εμάς, τον γνωρίσαμε μέσα από τη…