Foto Arxiki

Εντάσεις, αποχώρηση & πολλές διευκρινίσεις, ήταν τα χαρακτηριστικά της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Πύλης, αλλά και οι παρεκκλίσεις δημοτικών συμβούλων από την γραμμή της ομάδας τους, όπως της κας Έφης Μπλατζώνη, από την παράταξη «Χήρα» η οποία δήλωσε «παρών» κατά την ψήφιση του τελευταίου θέματος (το 20) & του κ. Κ. Ούτρα, από την παράταξη «Μαράβα» που ψήφισε «Όχι» στο 1ο θέμα. (Όλα τα θέματα ΕΔΩ).

Εντάσεις προκλήθηκαν & κατά την διάρκεια της διαδικασίας των ερωτημάτων, αλλά & επί τη συζητήσει των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, όταν οι συχνές παρεμβάσεις ορισμένων δημ. συμβούλων της Αντιπολίτευσης οι οποίοι ζητούσαν επανατοποθέτηση σε κάποιο θέμα, διευκρινίσεις ή ενημέρωση επί της διαδικασίας & επί της ουσίας των θεμάτων, προξένησαν την δυσφορία των συμβούλων της κυβερνώσας παράταξης, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Ούτρα, ο οποίος απευθυνόμενος στο Προεδρείο, τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν αφορά την διαδικασία του Δ.Σ., αλλά τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, που για απορίες ή ενημέρωσή τους, θα πρέπει να απευθύνονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου.

Αίσθηση επίσης προκάλεσε και η αποχώρηση από την συνεδρίαση του κ. Θεοδ. Χρ. Χήρα, ο οποίος θεώρησε ότι δεν του δόθηκε η ευκαιρία να τοποθετηθεί επί ενός θέματος, προκαλώντας την αντίδραση των συμβούλων της κυβερνώσας παράταξης, για τον λόγο ότι αυτή ήτο εκτός θέματος.

Όσον αφορά την διαδικασία, αυτή ξεκίνησε με την εισαγωγική τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Κ. Μαράβα, ο οποίος αναφερόμενος στην δήλωση «Αγοραστού» για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στην Πύλη, την χαρακτήρισε ως «ευχάριστο νέο» για να συμπληρώσει πως «είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για εμάς. Το παλεύουμε χρόνια & ελπίζουμε να εκτελεστεί γρήγορα».

Εκτός των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, από το Προεδρείο ήρθε ως πρόταση συζήτησης & ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης που αφορούσε «Γνωμοδότηση σχετικά με την πρόταση της β/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων, για τις μεταβολές σχολικών μονάδων β/θμιας εκπ/σης σχολικού έτους 2020-2021». Θέμα το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα από το Σώμα.

Μετά την εισαγωγική παρέμβαση του Δημάρχου, ακολούθησε η διαδικασία των ερωτημάτων από τους δημ. συμβούλους της αντιπολίτευσης προς το Προεδρείο, που και αυτή την φορά ήταν αρκετά, με τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους να τοποθετούνται επ’ αυτών. (Για τα ερωτήματα και τις απαντήσεις βλ. σχετικό βίντεο παρακάτω).

Όσον αφορά τα θέματα ημερήσιας διάταξης ψηφίστηκαν…

Ομόφωνα τα:2-3-4-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-17-18- και 19.

Κατά πλειοψηφία τα: 5-6 και 20.

Ενώ το 1ο καταψηφίστηκε.

Εκ του συνόλου των βασικών θεμάτων, εκείνα τα οποία κυριάρχησαν ήταν το πρώτο θέμα που αφορούσε στην «Ψήφιση νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Πύλης», το οποίο & καταψηφίστηκε, έχοντας ως αποτέλεσμα αυτό να μην περάσει, αλλά & το 20ο, που αφορούσε στον: «Χαρακτηρισμό της ανακατασκευής και επέκτασης του Δημαρχείου ως αξιόλογο τεχνικό έργο – έναρξη της διαδικασίας για τη διεξαγωγή Ανοικτού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών ενός σταδίου με θέμα την «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΠΥΛΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΗΡΩΩΝ 1940 ΑΡΙΘΜ. 1», το οποίο έφερε ως πρόταση το Προεδρείο, περνώντας με πλειοψηφία.

Για το συγκεκριμένο θέμα η πρόταση από πλευράς παράταξης «Χήρα» ήταν «Ναι στον διαγωνισμό, αλλά να αναλυθεί περαιτέρω σε ειδική συνεδρίαση του Σώματος, έχοντας αυτό ως μόνο θέμα».

Η πρόταση της παράταξης «Τσιούτσια» ήταν το Δημαρχείο να λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ με τις επιπλέον απαιτούμενες προσθήκες, που θα ήταν ικανές να το καταστήσουν ένα σύγχρονο, εύχρηστο και πρακτικό κτίριο, για τον σκοπό που αυτό θα εξυπηρετεί και το υπάρχον κτίριο να χρησιμοποιηθεί ως μουσειακός χώρος.

Στην πρόταση αυτή της «Πύλης Αξιών», παρενέβη με τοποθέτησή του ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Στεφ. Παιδής, ο οποίος εξήγησε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό από την κείμενη νομοθεσία, διότι από το Υπ. Παιδείας δεν εγκρίνεται η αλλαγή χρήσης…από Σχολείο σε κάτι άλλο, Γι’ αυτό, σύμφωνα με τον κ. Παιδή, Σχολικές εγκαταστάσεις του Δήμου που έπαψαν να λειτουργούν ως Σχολεία, δεν χρησιμοποιούνται για κάτι άλλο.

Foto DS (1)

Foto DS (3)

Foto DS (4)

Foto DS (5)

 

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…